Urban Cult
Kazalište
marketing

''Igra u dvoje'' uskoro u Histrionskom domu

Humorna drama Tita Strozzija ''Igra u dvoje'' sa glumačkom postavom Dora Fišter-Toš i Jankom Popovićem Volarićem premijerno će biti izvedena u Histrionskom domu u petak 20 siječnja 2017 godine u 20 sati.
˝Igra u dvoje˝ humorna je drama Tita Strozzija, napisana 1956., u njegovoj najsnažnijoj književnoj, poslijeratnoj fazi. To je djelo hommage autorovoj posvećenosti i dubokoj strasti prema kazalištu kojem je kao glumac, pisac, redatelj, prevoditelj i pedagog posvetio cijeli svoj život. 

Ta se glavna tema nagovještava već i kroz podnaslov u kojem Strozzi navodi da je riječ o komadu iz kazališnog života u 3 čina. Ovdje je, dakle, fokus na strasti, odnosno, na strastvenoj ljubavi u svim njenim dimenzijama. Još ako uz to zavirimo iza kulisa pa naiđemo na podatak da je ovu igru autor napisao za sebe i svoju životnu i scensku partnericu Elizu Gerner, asocijativna polja počinju se otvarati u beskonačnost.    

U tekst je utkan vječni dvoboj žene i muškarca gdje je jedino pravilo da nema pravila i gdje su dopuštena sva raspoloživa oružja. Bez obzira na to što je ˝Igra u dvoje˝ pisana za Nju i Njega, ova drama nam razotkriva mnoštvo likova. Koristeći se teatrom u teatru, ona koristi sav arsenal u postavljanju i razotkrivanju maski, u suprostavljanju ne samo muškarca i žene, glumca i glumice, već i opsjene i zbilje. Upravo onda kada pomislimo da smo došli do realiteta, autor nam izvlači sigurno tlo pod nogama i odvodi nas u novi krug kazališnih varki.    

Taj hod po rubu tvori dramsku napetost u ovoj izvrsnoj metateatarskoj drami, uz rušenje četvrtog zida što nas dodatno odvodi u prostor intime između partnera na sceni te između glumaca i publike. Svi veliki tekstovi prkose prolaznosti i nadilaze okove vremenskih konvencija pa tako i ˝Igra u dvoje˝. Ona djeluje suvremeno, kao jučer napisana, s lakoćom i zaraznim užitkom čime trenutno zavodi glumce koji u njoj igraju, a vjerujemo i publiku.   

Glumačka postava: DORA FIŠTER-TOŠ i JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ   
Pretpremijere predstave IGRA U DVOJE: 18. i 19. siječnja 2017. u 20h u Histrionskom domu. Premijera predstave će biti u petak 20. siječnja 2017. u 20h u Histrionskom domu. Repriza premijere je u subotu 21. siječnja 2017. u 20h.
(Dora Delbianco)

12. 1. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble