Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba: Zlatko Ugljen - Preludij

Izložba radova Zlatka Ugljena naziva Preludij otvorit će se u četvrtak, 1. prosinca 2016. u 19 sati u Oris Kući arhitekture.
Zlatko Ugljen arhitekt je čiji rad odlikuje dosljedno vješto oblikovanje prostora alatima koje izabire pažljivo čitajući prostor u kojem djeluje. U Oris Kući arhitekture prikazat će se Ugljenov rad u obliku nacrta, skica i maketa koje su nastale kao dio njegovog procesa rada na projektu Bijele džamije u Visokom (koja je i realizirana i dobitnica Aga Khan nagrade za arhitekturu) i natječajnom projektu Katedrale u Mostaru. Dva rada nastala su u približno isto vrijeme, ali daju uvid u dva posve različita pristupa koja rješavaju sakralni prostor dvaju različitih vjeroispovijesti. 

Izloženi radovi imaju vrijednost kao dio arhitektonskog projekta koji predstavljaju, ali i kao samostalna umjetnička djela koja žive svoj vlastiti život izvan projekta čiji su dio. Ugljenov likovni rad tako postaje višedimenzionalan i prilika je za preispitivanje alata koje koristimo kako bismo dobili došli do arhitektonskog produkta.

(K.D.)
29. 11. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble