Urban Cult
Kazalište
marketing

Svevremenske princeze u današnjem vremenu i starinskom ruhu

Scena Gorica najavljuje novu praizvedbu komedije „I živjele su sretno..?“, koja će se održati 2. prosinca s početkom u 20.00 sati. 
Predstavu,  je po tekstu Nine Horvat režirala Frana Marija Vranković, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Katarina Radošević Galić, koreografiju Selma Mehić, a u autorskoj se ekipi nalaze i tri glazbenika Ivan Čaće, Luka Ivoš i Mario Bokulić. Bajke često završavaju s nagovještajem sretnoga kraja, ne pokazujući hoće li se on zaista i ostvariti.  

Trnoružica (Jelena Hadži-Manev) iz predstave „I živjele su sretno…?“ nada se uspješnom i sretnom braku jer ona i njezin princ sutradan namjeravaju uploviti u bračnu luku nakon dvogodišnje veze. Vjenčanje iz bajke Trnoružica je pomno planirala više od godinu dana. Pokušala je sve savršeno isplanirati kako nitko ne bi primijetio koliko je toga propustila za svoga stogodišnjeg sna. Zato se sada pokušava što bolje uklopiti u suvremeni način života. Isprobava različite režime prehrane i vježbanja te je opsjednuta društvenim mrežama.  

Kako „zadnju večer slobode“ treba proslaviti, na tematskoj djevojačkoj zabavi u stilu dvadesetih godina dvadesetoga stoljeća pridružit će joj se najbolje prijateljice: Pepeljuga (Mia Krajcar) i Snjeguljica (Dori Pinčić Rogoznica), a doći će i Bezimena (Selma Mehić), supruga onoga mladića koji se namjeravao oženiti Malom Sirenom, ali ju je slučajno zamijenio Bezimenom – ljubiteljicom latinskoga jezika i flamenka. Trnoružičina kuma, Pepeljuga, koja je organizirala djevojačku po Trnoružičinim iscrpnim uputama, posebno je neugodno zatečena činjenicom da će im se „dobrica“ pridružiti. Pepeljuga je nakon udaje rodila četiri djevojčice te je našla način kako unovčiti sve muževe nestašluke. 

Pretjerane sreće u braku nije imala ni Snjeguljica, koja se nakon šest pokušaja umjetne oplodnje rastaje od svoga muža jer se ispostavilo da nemaju zajedničke interese. Kakve je sve zabavne aktivnosti smislila Trnoružica te hoće li ju prijateljice odgovoriti od sutrašnjega vjenčanja ili će ju uvjeriti da njezina priča može imati sretan nastavak, otkrijte kroz komediju „I živjele su sretno…?“ Gradskoga kazališta – Scena „Gorica“. Nakon premijere izvedbe su zakazane 5. prosinca na Sceni Gorica te 19. prosinca u Teatru &TD u Zagrebu.

(Morana Tuškan) 

17. 11. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble