Urban Cult
Glazba
marketing

Održano drugo izdanje Retropatijskog festivala

U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji ovaj vikend održano je drugo izdanje RetrOpatijskog festivala. Prva večer u petak, 11. studenoga bila je hommage Arsenu Dediću, posvećena jednom od najvećih glazbenika s ovih prostora.
Glazbeno putovanje počelo je recitacijom pjesme ‘Brod s mojim imenom’ u izvedbi Vedrana Mlikote, a pomno odabrane skladbe isprepletene razgovorima, video prilozima i stihovima objedinjene su u jedinstvenu priču o Arsenovom životu, priču nazvanu ‘Amigo’.  Izvodeći najveće njegove uspješnice izmjenjivali su se vrhunski glazbenici čije je živote svojim umjetničkim djelovanjem, ali i životnom filozofijom obilježio ovaj bard hrvatske glazbene scene. 

Tako su se u novim aranžmanima mogli čuti evergreeni poput ‘Vraćam se’, ‘Nisam ti dospio reći’, ‘Moderato cantabile’, ‘Što me čini sretnim’, ‘Tvoje nježne godine’, ‘Kuća pored mora’koje su izveli njegove kolege i prijatelji Josipa Lisac, Zoran Predin, Maja Posavec, Lea Dekleva, Marko Tolja, Edvin Liverić i Vedran Mlikota te njegova muza i životna suputnica Gabi Novak uz pratnju njihovog sina Matije Dedića koji su podsjetili na bezvremenske melodije „Nadu’, ‘On me voli na svoj način’ i ‘Pamtim samo sretne dane’. Nadahnute izvedbe nerijetko prožete visokim emocionalnim nabojem pratio je jazz band HRT-a pod ravnanjem dirigenta Andreasa Marinella i Vokalni sastav Akvarel.   

Hommage Arsenu Dediću uveo je u sljedeću večer RetrOpatijskog festivala pod nazivom ‘RetrOgledala’ koja je bila posvećena Josipi Lisac, Gabi Novak, Neni Belanu i Oliveru Mlakaru, umjetnicima i voditelju čije je karijere obilježio upravo Opatijski festival. Oni su uz goste Ninu Badrić, Maju Vučić, Ivanu Kindl, Maju Posavec, Elvisa Stanića, Fiumens, Marka Tolju i sjajnu mladu umjetnicu Luce,  prisjetili izvedbi kojima se moglo ‘ogledati’ u slavnu glazbenu prošlost Opatije. 

Arsenovom nezaboravnom melodijom „Sve što znaš o meni“ završen je i zaokružen dvodnevni program drugog izdanja RetrOpatijskog festivala. U očekivanju trećeg izdanja ostavštine opatijskih festivala iz druge polovice prošlog stoljeća, zasigurno možemo ocijeniti kako to kulturno dobro treba njegovati i očuvano proslijediti u nasljeđe novim naraštajima.


Foto: ROF foto Luigi
(Svemirka Miočić)
14. 11. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble