Urban Cult
Kazalište
marketing

Praizvedba kazališta sjena Tripstih: Šarene Priče u Attacku!

Kazalište sjena Tripstih i Autonomni kulturni centar Attack!, poziva Vas na praizvedbu predstave Šarene priče u subotu, 5.11. u 18.00 sati u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika, Pierottijeva 11.
Po predlošku dviju priča iz Tunisa i Irana, iz zbornika Šarene priče, kazalište Tripstih je napravilo predstavu istog imena. Zbornik Šarene priče je nastao u suradnji Centra za mirovne studije i Arhitektonskog fakulteta. Priče su ispričale izbjeglice koje su svoj privremeni ili stalni dom našle u Hrvatskoj. 

Cilj slikovnice je upoznavanje priča iz drugih kultura kako bi upoznali svijet oko sebe i shvatili da je raznolikost društva važna.O predstavi:Putujući po svijetu, pripovjedačice uplovljavaju u Tunis. U Tunisu uživaju u bogatoj tuniskoj kuhinji i sjećaju se prijatelja, koji kao dječak nije volio hranu. Zatim na letećem tepihu i zmaju putuju dalje. 

Vlakom stižu u Iran. U Iranu susreću čovjeka koji je nesebično pomogao njihovom vlaku da izbjegne nesreću i nastavi dalje putovanje.Kombinirajući živo i lutkarsko kazalište, predstava je puna zanimljivih kako dramaturških tako i vizualnih rješenja. Karton, kutije i konop u ovoj su predstavi oživljeni na suptilan i šarmantan način. Prepuna topline, boja i nježne duhovitosti, ova predstava nudi nezaboravno putovanje.Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljudski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima itd.

Ulaz na predstavu je besplatan.

(Sanja Burlović)
3. 11. 2016.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble