Urban Cult
Književnost
marketing

Sjećanje Krležinih suvremenika - Eduard Galić

U srijedu 5. listopada u 18 sati u Krležinom domu, Krležin Gvozd 23 /Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže/, Muzej grada Zagreba prema zamisli Gorana Matovića priređuje novi program Sjećanja Krležinih suvremenika u kojemu sudjeluje veliki filmski i televizijski redatelj i scenarist Eduard Galić. 
Smatra ga se za najproduktivnijeg hrvatskog redatelja. Stvarateljska mu je karijera duga preko 45 godina. Režirao je brojne televizijske drame, televizijske serije, dokumentarne filmove, tri igrana filma i 100 raznih televizijskih formâ. U drugoj  polovici 1970-ih  režira Krležina djela. U suradnji s hrvatskim književnikom Ivanom Kušanom trebao je realizirati epohalno djelo, seriju po Krležinom romanu Banket u Blitvi, no iz nepoznatih razloga taj već skoro gotovi projekt ondašnji direktor televizije je zaustavio.

Režirao je 1980-ih Putovanje u Vučjak. Godine 2000. snimio dokumentarac o Krleži. Nakon sjajnih Sjećanja Krležinih suvremenika koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan i Branislav Glumac  memorijski niz nastavljamo s Eduard Galić koja se u autentičnom prostoru Krležinog doma sjeća susreta s Krležom. 
 
Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orijentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru. 

Nakon Eduarda Galića planirano je ugostiti u Krležinom domu Georgija Para, Antuna Vrdoljaka, Boru Krivokapića, Zlatka Boureka, Matu Lončara, Ivu Štivičića, Radu Šerbedžiju, Mani Gotovac, Nevu Rošić, Tonka Lonzu, Laticu Ivanišević, Josipa Vaništu, Stanka Lasića, Igora Mandića, Josipa Šentiju…

(Z.D.)
4. 10. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble