Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba skulptura Jána Ťapáka u Salonu Laval Nugent

U Salonu Laval Nugent u Vodnikovoj 4 će se u utorak, 4. listopada, u 19.30 h, održati otvaranje izložbe skupltura slovačkog kipara Jána Ťapáka.   
Ján Ťapák, jedinstven i neponovljiv, profesionalno nazočanna kiparskoj sceni već preko 30 godina, stvara svoju umjetnost na visokoj zanatskoj, ali i konceptualnoj razini. Sama izvedba, besprijekorna u svojoj jednostavnosti i čistoći, nije jedini problemski zadatak Ťapáka, već se on upušta i u filozofske te značenjske teme s kojima pojačava slojevitost i kompleksnost svojega rada. 

Recentni radovi s kojima se predstavlja u Zagrebu, nastali u posljednjih nekoliko godina, predstavljaju sukus cjelokupne Ťapákove umjetničke i ljudske zrelosti u kojima se priklanja kako „dalekoistočnom“, kontempletativnom i refleksivnom, tako i nadrealističkom te simbolističkom.   

Skulpture koje će biti izložene na ovoj izložbi predstavljaju kratak sukus kipareva rada u posljednjih nekoliko godina te su najbolji mogući izbor da bi ga se predstavilo hrvatskoj publici.   

Izložba se održava pod pokroviteljstvom veleposlanika Republike Slovačke u Zagrebu, Juraja Priputena.   Izložba će biti otvorena od 4. do 31. listopada, radnim danom od 14 do 19 h, subotom od 11 do 15 h.

(Neven Fitnić)

3. 10. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble