Urban Cult
Film
marketing

O filmu 'Noć i dan'

U akcijskoj komediji Noć i dan, Tom Cruise glumi tajnog agenta, a Cameron Diaz ženu uhvaćenu između njega i onih za koje on tvrdi da su mu smjestili. U avanturi prepunoj prijevara, bjegova, lažnih identiteta i  romantičnih epizoda, malo-pomalo shvaćaju kako se mogu osloniti jedno na drugoga.
U filmu pored Toma Cruisea i Cameron Diaz glume i Peter Sarsgaard, Viola Davis, Jordi Mollà te Paul Dano. Scenarij je napisao Patrick O’Neill. Producenti su Cathy Konrad, Steve Pink i Todd Garner, a izvršni producenti Joe Roth, Arnon Milchan i E. Bennett Walsh. 
             
Vratolomnom brzinom tajni agent Roy Miller (Tom Cruise) preokreće naoko običan život June Haven (Cameron Diaz) naglavačke… i obratno. June se ukrcala na avion u Wichita u Kansasu i počela čavrljati s šarmantnim  i tajanstvenim suputnikom Royem. No ubrzo se sve promijenilo. Odjednom se avion srušio i nitko od putnika niti posade nije preživio, a June biva uvučena u potjeru diljem svijeta.

Dan i noć sadrži sve što volim u filmovima”, komentira Tom Cruise. “Savršen omjer akcije, komedije i zanimljivih likova pomiješanih s ljubavnom pričom koja djeluje životno. Bio je užitak, ali i izazov, oblikovati karaktere u svoj toj maničnoj opasnosti u kojoj su se nalazili i pokazati kako jedno iz drugoga izvlače ono najbolje, što je u konačnici u samoj biti ideje romantike.” „Danu i noći me nije privukla samo velika količina akcije. Vidjela sam i strastvenu ljubavnu priču između dvoje ljudi iz dva potpuno različita svijeta”, prisjeća se Diaz.
Redatelj James Mangold poznat je po kreativnom i novom pristupu klasičnim žanrovima – nedavno je radio na Oscarom nagrađenom biografskom filmu o Johnnyju Cashu Walk the Line, a kritika je nahvalila i njegov duhoviti vestern 3:10 To Yuma. U ovom filmu miješa globalnu špijunažu s duhovitom romansom, a vratolomne potjere, borbe i bjegove stavlja u okvir ljubavne priče pune glamura i zabave. “Dan i noć vidjeli smo kao novi vid onih prekrasnih hollywoodskih kinematografskih poslastica – film prepun putovanja, glamura, humora, ljubavi i avanture – ali s modernim likovima i dinamičnom i intenzivnom akcijom”, primjećuje Manglod.           
TOM I CAMERON
Cruise objašnjava: “U ovoj ludoj priči, svaki od likova ima svoj san o onome što bi se moglo jednog dana dogoditi. A onda shvaćaju da bi se taj san mogao ostvariti. Mislim da će se publika moći s tim poistovjetiti. Svaki par ima priču o tome kako su se sreli. Oni imaju dileme koje su jednake svima koji su zaljubljeni, mogu li doista vjerovati onoj osobi?”
Za Cruisea, akcija proizlazi iz lika, i obratno. To vjerovanje, zajedno s izvrsnom fizičkom pripremljenošću, dovelo je do toga da uvijek sam izvodi sve kaskaderske scene.
             
Jednako kao što Tom Cruise nije mogao odoljeti ulozi Roya Millera, Cameron Diaz zavela je uloga June Havens, naizgled tipične neudane žene iz srednje klase koja ide u Wichitu po karburator i vraća se kući u Boston… kao bjegunka koja je u opasnosti jer je upletena u međunarodni incident, kojoj se čini da se zaljubljuje u špijuna kojeg progone, i koja iznenada otkriva svoje sposobnosti za koje nije ni znala da ima.
Mangold je smatrao kako je Diaz savršena glumica za ulogu Jane. “Iskreno, ne mogu se dosjetiti niti jedne druge žene koja bi mogla dati toliko za ulogu June. Cameron je jedinstvena jer je glamurozna, lijepa, izvrsna glumica, a istovremeno nadarena za komediju i ma nevjerojatne fizičke sposobnosti.”  

Kako June spoznaje da je sposobna podnijeti doista sve što se pred nju postavi, otvara joj se čitav novi svijet. “Iz žene koja ne zna koje su njene mogućnosti, koja je samo sanjala o avanturama, pretvara se u osobu koja može voziti, pucati i u svemu biti ravnopravna Royu”, Objašnjava Diaz. Ako želite raditi akcijski film, nema bolje osobe od Toma. Voljela sam njegove ideje i način na koji može skakati s rušenja aviona na zaljubljivanje, a sve izgleda jako uvjerljivo i uzbudljivo.”

Kao i Cruise, i Diaz je sama izvodila svoje kaskaderske scene. „Volim scene borbe”, priznaje. „To znači tjedan dana dobivanja masnica i posjekotina, ali je i neopisiva zabava. Kad sam usred snimanja Noć i dana otišla na dodjelu Zlatnih globusa, imala sam modrice po rukama i izgrebena koljena. Ali bilo mi je super!”
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble