Urban Cult
Književnost
marketing

''Brod knjižara – Brod kulture'' posjetio Brela

Nakon početka turneje u Makarskoj, jubilarno, 10. izdanje kulturno-turističke manifestacije „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ sinoć je uplovilo u Brela gdje su posjetitelji uživali u bogatom programu: književnoj večeri s američkim i hrvatskim piscima, promociji knjiga, kreativnoj radionici, kazališnim predstavama za djecu i odrasle te koncertu.
Posjetitelji „Mastercard Broda knjižare – Broda kulture“ pokazali su veliki interes za brojne književne naslove te kazališne predstave. Najmlađi su uživali u „Velikoj staklenoj avanturi“, a odrasli su imali priliku pogledati biografsku predstavu o životu Marije Jurić Zagorke „Kakva majka, takva kći“ s Miom Krajcar i Mirtom Zečević u glavnim ulogama. U 21 h ispred Broda posjetiteljima su se predstavili strani i domaći autori: Cody McClain Brown, Ivana Šojat, Stjepo Marinović i Kašmir Huseinović.   
Posebnu pozornost posjetitelja plijenio je Cody McClain Brown, simpatični hrvatski zet iz Oklahome, autor knjige „Propuh, papuče i punica – vodič za preživljavanje u Hrvatskoj.

„Posjećujem dosad mi nepoznate dijelove Hrvatske i veselim se susretima s posjetiteljima i simpatizerima tijekom knjiženih večeri na obali. Nakon pet godina koliko "preživljavam" u Hrvatskoj, završavam sljedeću knjigu "Hrvatska uzvraća udarac" (Croatia strikes back) te postajem polako sve više Hrvat pa je tako pa je nova knjiga nešto negativnija od prve, "Propuh, papuče i punica - vodiča za preživljavanje u Hrvatskoj“. Vodič je dosad prodan u više od 6000 primjeraka i čest je poklon prijateljima izvan Hrvatske. Drugi put sam gost Mastercard Broda knjižare, a nova prijateljstva i druženje s piscima na Brodu su mi izuzetno lijepo iskustvo“, rekao je.   

Osim što su uživali u pregršt dobre kulture, posjetitelji Broda knjižare mogli su iskoristiti i brojne Mastercard pogodnosti. Tako su korisnici Mastercard kartica tijekom Mastercard Happy Houra od 18.00 do 19.00 sati mogli iskoristiti 10% popusta za kupnju knjiga, a za svako plaćanje dobili su i prigodan poklon.   

Nakon Brela, „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ danas će uploviti u Vrbosku na otoku Hvaru gdje će se cijeli program odvijati u neposrednoj blizini Borda. Promocija pisaca počinje u 21.00 sat, a uz književni program stanovnici Brela i njihovi gosti moći će uživati i u kazališnoj predstavi „Kakva majka, takva kći“ koja počinje u 21.30 sati, a cijeli program održat će se pored Broda. Kako je ovogodišnja plovidba Broda posvećena upravo Zagorki kao najčitanijoj hrvatskoj autorici u povijesti, na Brodu će se moći i kupiti sve knjige s njezinim potpisom. 

Za najmlađe tu je kazališna predstava „Velika staklena avantura“ s početkom u 20.30 sati, a svi zainteresirani posjetitelji mogu se pridružiti radionici kreativnog pisanja. Posjetiteljima će se predstaviti i Marija Rakić Mimica, pobjednica ovogodišnjeg, 7. natječaja za najbolju kratku priču. Njezina priča „Otok“ našla se u knjizi „20+1 najbolja priča za ljeto 2016” koja se, uz 3.000 drugih književnih naslova, ove godine promovira na Brodu.   
Ovogodišnja zemlja partner „Mastercard Broda knjižare – Broda kulture“ su Sjedinjene Američke Države pa će se posjetiteljima približiti njihova kulturna baština, ali i ona gradova domaćina turneje. Naime, u programu sudjeluje i 14 turističkih zajednica koje u suradnji s lokalnim knjižnicama, školama i centrima za kulturu pripremaju nastupe klapa, KUD-ova, folklornih, plesnih i učeničkih skupina.   

„Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ do 5. kolovoza posjetit će još niz drugih gradova i mjesta na našoj obali: Postira (26. srpnja), Rogoznicu (27. srpnja), Šibenik (28. srpnja), Tkon (29. srpnja), Silbu (30. srpnja), Krk (31. srpnja), Rab (1. kolovoza), Zadar (2. kolovoza), Sv. Filip i Jakov (3. kolovoza), Zlarin (4. kolovoza) i Trogir (5. kolovoza).

(E.G.)
25. 7. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble