Urban Cult
Izložbe
marketing

Dva primjera sa Studija dizajna: SVJETLA BUDUĆNOSTI

U četvrtak, 7. srpnja u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba SVJETLA BUDUĆNOSTI, drugi od dva izložbena postava objedinjena nazivom DVA PRIMJERA SA STUDIJA DIZAJNA. Kroz niz svjetlosnih instalacija u galerijskom prostoru bit će predstavljeni koncepti studenata diplomskog studija zagrebačkog Studija dizajna bazirani na njihovim predviđanjima inovativne upotrebe svjetla i umjetne rasvjete u interaktivnim ambijentima budućnosti. Prilikom otvorenja izložbe održat će se i kratak [d]razgovor s ANDREOM HERCOG, MLADENOM OREŠIĆEM i IVANOM FABRIO te studentima Studija dizajna kojim zaokružujemo ovo dvokratno izložbeno predstavljanje.
Mini ciklus Dva primjera sa Studija dizajna zamišljen je kao prezentacija primjera dobrih edukacijskih praksi u dizajnerskom obrazovanju, ovog puta s fokusom na projektima sa zagrebačkog Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U tom smislu, riječ je o svojevrsnom nastavku sličnih izložbenih projekata koji su predstavili aktivnosti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu (izložbe Interakcije, 2012.; EutropijaUvod u spekulativnu dizajnersku praksu, 2015.)  i Sveučilišta Sjever (Život na Sjeveru, 2014.). 

Osim što ovaj mini-ciklus prikazuje visoke standarde i inovativne pristupe u obrazovanju mladih autora, on zapravo kroz teme koje povlače dva njime obuhvaćena projekta ukazuje i na važnost promišljanja dizajna u širem kontekstu. U slučaju izložbe Dizajn za društvene promjene riječ je bila o kontekstu društva, ideji ljudskih prava i društvene promjene, dok se u drugoj izložbi iz istog mini-ciklusa bavimo dizajnom u kontekstu tehnologije i zamišljanja budućnosti.


HDD galerija
Boškovićeva 18, Zagreb

Radno vrijeme galerije:
pon – pet: 10 – 20h,
subotom: 10 – 15h

(K.D.)
5. 7. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble