Urban Cult
Kazalište
marketing

Predstava Zagrebački vremeplovci u Zagrebačkom kazalištu lutaka

U sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, Zagrebačko kazalište lutaka izvest će svoj najnoviji naslov: predstavu Zagrebački vremeplovci. Predstava je na rasporedu u nedjelju 3. srpnja 2016. u 19 sati te u ponedjeljak 4. srpnja 2016. u 19 sati u Velikoj dvorani Zagrebačkoga kazališta lutaka, Ulica baruna Trenka 3. 
Ulaznice se mogu kupiti putem interneta na www.ulaznice.hr, zatim u Koncertnoj direkciji Zagreb, Kneza Mislava 18 (ponedjeljak- petak: 10 - 14 sati) Turističkiom informativnom centru, Trg bana Josipa Jelačića 11, od 15. 6. 2016. (ponedjeljak-petak: 8,30 - 20,30 sati; subota, nedjelja i praznici: 9,00 - 18,00 sati) te Zagrebačkom kazalištu lutaka, Baruna Trenka 3, jedan sat prije početka predstave.   

Zagrebački vremeplovci, najnoviji naslov na repertoaru Zagrebačkoga kazališta lutaka, nastali su prema izvornome tekstu Ane Tonković Dolenčić, u režiji Krešimira Dolenčića, i taj naslov, prvi puta u novijoj kazališnoj zbilji, prenosi povijest Zagreba iz arhiva, muzeja i udžbenika na pozornicu. Kroz zabavne scenske slike s lutakama koje mogu sve, pa i putovati kroz vrijeme,  uz najljepše pjesme o našemu gradu, koje uživo izvodi ansambl predstave, od prapovijesnih vremena pa sve do ne tako daleke prošlosti, upoznajemo povijesne osobe, legende i prijelomne trenutke koji su formirali obrise današnjega Zagreba.   

Ovom se predstavom djeci školskoga uzrasta, ali i svima koji se toga žele prisjetiti, nastoje približiti stoljetna nastojanja stanovnika ovoga prostora, ne samo kao školsko gradivo, nego i kao osjećaj pripadnosti gradu u kojemu živimo.         

(Z.D.)
3. 7. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble