Urban Cult
Književnost
marketing

Susret najboljih hrvatskih zavičajnih književnika i radionica kreativnog pisanja u Zagrebu

U subotu, 2. srpnja u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu bit će održano 35. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
Na spomenutom Susretu bit će predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: Gordana Crnković, književna kritičarka, Ivan Babić, književnik i Ozana Iveković, teatrologinja i dramska pedagoginja. 

Na književni natječaj HSK-a prijavilo se čak 110 autora iz gotovo cijele Hrvatske sa svojim poetskim, proznim i dramskim radovima na sva tri hrvatska narječja, a Prosudbeno povjerenstvo za Susret je odabralo dobitnike plaketa (Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu, istoimena Plaketa za dijalektalno pjesništvo, Plaketa Slavko Kolar za prozu, Plaketa Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo) te autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice ili priznanja. Susret počinje svečanim otvaranjem u 11 h u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, a PROGRAM SUSRETA obuhvatit će nastup nagrađenih, pohvaljenih i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu. 

U okviru programa Susreta bit će održano i zatvaranje izložbe odabranih likovnih radova Hrvatskog likovnog društva, nagrađenog na 31. Susretu likovnih stvaralaca. Izložba je otvorena u okviru Razglednice 5 HSK-a 10. travnja 2016. u foajeu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u Hrvatskom saboru kulture bit će postavljena do 2. srpnja kada će biti zatvorena na 35. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika te će svi sudionici Susreta imati priliku pogledati spomenutu izložbu. Organizatori su za sudionike pripremili i dvodnevnu radionicu PROZA I KREATIVNO PISANJE pod vodstvom književnice Božice Jelušić. 

Prijava je omogućena svima zainteresiranima, a sudjelovanje je besplatno za sve članove Hrvatskog sabora kulture, dok za ne-članove kotizacija iznosi 250,00 kn. 

DOBITNICI PLAKETA ZA KNJIŽEVNA OSTVARENJA   

PLAKETA „MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA“ ZA PJESNIŠTVO NA KNJIŽEVNOM STANDARDU
MIRJANA SAČER BOBANAC: Ima satova, Dajem ti svoje krilo, Pitam se  

PLAKETA „MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA“ ZA DIJALEKTALNO PJESNIŠTVO  
VERA GRGAC: A.D.MCCIX-MMIX-MMXVI, Predium nomine Bistra   

PLAKETA „SLAVKO KOLAR“ ZA PROZNO STVARALAŠTVO  
ŽELJKO BAJZA: Poezija nam omogućava da letimo   

PLAKETA „KALMAN MESARIĆ“ ZA DRAMSKO STVARALAŠTVO 
TONČI SURJAN "TROFO": Privaranti  

Više informacija o Susretu i imena odabranih autora kao i sve informacije o radionici pronađite na www.hrsk.hr

(M.B.)
30. 6. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble