Urban Cult
Kazalište
marketing

Predstava Paradigma u Teatru ITD

Predstava Paradigma je zamišljena kao eksperiment, koreodrama, performans, koji se bavi odnosom ljubavnog para koji nakon dugo vremena dolazi do svojeg kraja, razdvajanja… Igra 21.06 u 20.00 sati u velikoj dvorani Teatra ITD.
Dvoje izvođača propituju, istražuju i mijenjaju područje percepcije te otvaraju nova pitanja u sferi paradigme kao uzorka, primjera, modela.   Uslijed snažne povezanosti i ljubavi, par počinje nalikovati jedno na drugo, njihovi identiteti mutiraju, tako da Ona poprima njegova obilježja i On njena. 

Postaju nadrealni blizanci. Mutacija je sveprisutna, ne samo mentalna nego i fizička.   Istu pojavu autor Paradigme, prepoznaje kod vlasnika kućnih ljubimaca koji nakon određenog vremena počinju ličiti na svoje ljubimce i obrnuto. 

U tom smislu osobna paradigma je ono što učitavamo prilikom naše interpretacije stvari i pojava oko nas. Prema Thomasu Kuhnu paradigma stvara mentalni filter kroz koji um propušta samo one informacije koje mu se uklapaju u postojeću sliku svijeta.    

U predstavi Paradigma „mentalni filteri“ su materijalizirani kao mliječno prozirni  filteri kroz koje publika gleda predstavu.   

U scenskom izrazu vidimo dvoje izvođača koji se kreću uz poeziju Nicole Blackman te se polako transformiraju iz jedne slike u drugu. Da bi na kraju svoja tijela preklili crvenim glitterom kao svojevrsnom kugom. Oni jedini mogu biti zajedno, ali oni to ne žele. Njihov izbor je samoća u glitteru.   

Predstava Paradigma je prva predstava Udruge Kolaž, koja postoji od 2009. godine. Ovaj put izlazi u suradnji sa Kulturom Promjene SC-a Sveučilište u Zagrebu. Premijerno je izvedena u Galeriji SC 13.02. 2015.godine.

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna. Ulaznice možete kupiti od 10.06. u Kolažu, Amruševa 11 Ili na blagajni Itd-a. 

Koncept, režija, scena, kostimi: Željko Drmić  
Koreografija i izvedba: Josipa Bubaš i Željko Drmić 
Glas: Željka Sančanin 
Zvuk: Hrvoje Radnić 
Mačka: Salvador Farinelli 
Fotografija i video: Darko Vaupotić 
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola 
Inspicijentica: Magdalena Ećimović 
Asistentica i produkcija: Lana Nikolić 
Trajanje predstave: 59 minuta

(K.D.)
19. 6. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble