Urban Cult
Književnost
marketing

Za tjedan dana književni klub u Martićevoj ugostit će Davida Grossmana

U posljednjem izdanju programa Piščev dnevnik kojeg u Booksi uređuje i vodi poznati srpski pisac David Albahari gostovat će, uz Amosa Oza, najpoznatiji izraelski suvremeni književnik David Grossman
On u Booksu dolazi u srijedu, 22. 6. u 19 sati, na Dan antifašističke borbe, te za vrijeme manifestacije Tjedni IZBJEGLICAma i to je, kad je Grossman u pitanju, i više no prikladan kontekst. Naime, on je nagrađivani autor 14 proznih i publicističkih knjiga prema kojima su snimljena i tri filma, a dobitnik je i vrlo ugledne Nagrade za mir koju dodjeljuju njemački nakladnici i knjižari a koju uručuje predsjednik Njemačke (Friedenspreis des Deutschen Buchhandels).  

Grossman je i vrlo angažiran mirovni aktivist, oštar kritičar politike Izraela, ali kako kaže, i domoljub. David Albahari sa svojim će gostom osim o književnosti razgovarati upravo o mirovnom aktivizmu i neprestanom trudu da se uspostavi uspješan suživot različitih kultura, vjeroispovijesti, nacionalnosti. 

Ovaj program je dio platforme UPGRADE i održava se u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj kojeg financijski podržavaju program Kreativna Europa Europske unije, te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ured za udruge Vlade RH, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.  

Osim u Booksi, autor će gostovati i u Muzeju suvremene umjetnosti dan ranije, u utorak, 21.6. u 20 sati. Grossmana će ugostiti Fraktura na tribini Razotkrivanje gdje će prvenstveno biti riječi o njegovoj novoj knjizi Do kraja zemlje u izdanju Frakture i u prijevodu Tatjane Jambrišak

Knjiga govori o mukama kroz koje prolaze obitelji čija su djeca pozvana u vojnu službu, odnosno u rat. Radi se o temi koja je Grossmanu i više no bliska jer mu je mlađi sin Uri poginuo prije deset godina u Drugom libanonskom ratu. S njim će razgovarati Seid Serdarević i Roman Simić.


(A.P.)
16. 6. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble