Urban Cult
Književnost
marketing

Književnost u Močvari

Program "Književnost u Močvari" u 2016. godini odvija se pod nazivom "Rani radovi", a počinje u ponedjeljak 20.6. u 20:30 sati.
Ciklus književnih tribina "Rani radovi" uz mlade autore koje promovira – ovaj put to su Jelena Zlatar i Marija Katalinić - ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put pisca Damira Karakaša. Autori će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati mlađu književnu scenu, nedavno dobivene i umalo dobivene nagrade, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.

Vremenska prognoza: sunčano.

Gosti:
Jelena Zlatar (1982., Zagreb) objavila je zbirku priča "Odjavna karta" (CeKaPe, 2014.) i roman "Slijepa točka" (CeKaPe, 2015.). U pripremi je njezina druga zbirka kratkih priča "Ticala". Za priču "Brujanje u drveću" nedavno je dobila Nagradu Sedmica & Kritična masa za prozu autora do 35 godina. Doktorirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dopredsjednica je Centra za kreativno pisanje u Zagrebu.

Marija Katalinić je rođena 1988. u Slavonskom Brodu. Odrasla je u živopisnom (čini se iz njezinih priča) slavonskom seocetu Trnjanski Kuti. U slobodno vrijeme, između fakultetskih obveza i teških fizičkih poslova, piše literarne uratke, te je drugu godinu zaredom bila u užem izboru za Nagradu Sedmica & Kritična mase za mlade prozaike. Apsolventica je kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Damir Karakaš rođen je 1967. u Plašćici kod Brinja u Lici. U Zagrebu je studirao agronomiju, pravo, novinarstvo, itd., te radio kao novinar crne kronike... Duže periode života proveo u Splitu, Bordeauxu i Parizu gdje je također studirao, ali i svirao. Trenutno opet živi u Zagrebu. Autor je osam proznih knjiga, od kultnih i ekraniziranih (Kino Lika) zbirka priča do dramatiziranih (Sjajno mjesto za nesreću) i prevođenih romana. Premijerno će čitati iz svog još neobjavljenog romana o jednom neobičnom djetinjstvu.

Književnost u Močvari - promo video
www.youtube.com/watch?v=99SfhRywU-o

(Z.D.)
16. 6. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble