Urban Cult
Književnost
marketing

Predstavljanje knjige pjesama Andriane Škunce „Vrijeme se zanjihalo“

Predstavljanje knjige pjesama Andriane Škunce „Vrijeme se zanjihalo“ održati će se u ponedjeljak 30. svibnja 2016. godine u 12 sati u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb.
O knjizi će govoriti: Zvonimir Mrkonjić, Zdravko Zima, Darija Žilić, Drago Glamuzina, Andriana Škunca   
 Tekstove će čitati: Rene Medvešek, Suzana Nikolić   
Glazbena pratnja: Nikolina Medvedović (gitara), Romana Rogić (flauta)

Andriana Škunca   
Vrijeme se zanjihalo   

Od početka svog stvaralaštva Andriana Škunca odmjeravala je svoju zemaljsku sudbinu i sudbinu svojega otoka s metafizičkim, s onostranim, pa to i u ovoj poetskoj knjizi višestruko potvrđuje.   

Zapravo se radi o slozi, o spajanju jednog životnog iskustva i dugotrajnog hodočašća posvećenim mjestima Novalje i otoka Paga. U trajnoj izloženosti pejzažu njezin je tekst toliko impregniran iskustvom gledanja, viđenja, prolaženja (hodopisa) da je i ova poetska knjiga svojevrsno obraćanje otoku kao živom biću s kojim se autorica na neki način identificira.   

Ispod otoka, drugi je otok. Evo, dakle, ta rečenica izvanredno može ocrtati preplete što povezuju sve otočke slojeve, potiču ga da može izdržati kušnju vremena, uvećavaju mu vitalnost i čine ga projektivno vječnim. Doista, taj drugi otok je ona dubina, dubina nas iza sjene, iza onog što je skriveno.    
(Tonko Maroević)

29. 5. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble