Urban Cult
Izložbe
marketing

Kulturni krajolik gospode i skatera

Potaknuti temom Međunarodnog dana muzeja „Kulturni krajolik“ 21. lipnja u Muzeju Mimara će se otvaroriti audio izložba „Muzej Mimara-kulturni krajolik gospode i sjektera“. Izložba koja će biti postavljena u prizemlju muzeja, može se pogledati do 18. lipnja 2016. 
Smješten u srcu grada, Muzej Mimara više je od doma vrijedne umjetnička zbirka i poprišta izložbi, promocija, predavanja i koncerata. Skupine Zagrepčana Mimaru već desetljećima odabiru kao topos svakodnevnih privatnih aktivnosti i osobnog izražavanja. Rooseveltov trg – svojevrsna ekstenzija neorenesansnog muzejskog pročelja jedna je od ključnih lokacija zagrebačke skate scene. Jednako živopisna ativnost zbiva se na zapadnoj strani muzeja. 

U muzejsku kavanu Gymanasium iz Klaićeve navraćaju pripadnici posljednje generacije Četvrte muške gimnazije, pretvorene 1953. u mješovitu školu, kojoj je nekadašnji dom bila zgrada muzeja. Muzej tada postaje živahnim salonom u kojem se politizira, pružaju svakovrsni savjeti, te obnavljaju uspomene. Utemeljitelj kulturalnih studija Raymond Williams prostor svakodnevice sagledavao je kao kulturni krajolik. Pojmove kulture i kulturnog krajolika različite društvene skupine shvaćaju na različit način. Pojam kulture i kulturnog krajolika različite društvene skupine shvaćaju na različit način. 

Lako je pretpostaviti da je predodžba kulturnog krajolika za starije građane kojei se okupljaju u Mimarinoj kavani drukčija od predodžbe aktera subkulturne skate scene Rooseveltovog trga. Navedena identitetna razlika poslužilo je kao ishodište prikupljanja svjedočanstava o poimanju vlastitog kulturnog identiteta i kulturnog krajolika. 

(A.H.)
23. 5. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble