Urban Cult
Književnost
marketing

Književnost, između: Antonela Marušić

U utorak 24. 5. u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Književnost, između gostovat će Antonela Marušić, u književnim krugovima poznatija kao Nora Verde.
Osim književnošću, Marušić se niz godina bavi i novinarskim radom. Radila je kao dopisnica Slobodne Dalmacije, a posljednjih je godina uređivala, pisala i piše za tjedne i dnevne novine i razne portale, posvećujući najviše pozornosti kulturi, glazbi, civilnom društvu, televiziji, ljudskim pravima i nezavisnim medijima. 

Osim što je jedna od malobrojnih afirmiranih ženskih glasova u domaćoj glazbenoj kritici, Antonela je i jedna od rijetkih novinarki koja je dosljedno kritički pisala i prozivala patrijarhat u tom polju i pisala o poziciji glazbenih kritičarki, ali i širim temama potpore (odnosno njenog izostanka) nezavisnom glazbenom izdavaštvu, potrebama za podrškom i prepoznavanjem mladih bendova i nezavisne scene u nastajanju te se kritički osvrtala na institucije glazbenih nagrada kao što je Porin. 

Dunja Kučinac, voditeljica tribine, s autoricom će razgovarati o njenim književnim i novinarskim iskustvima, fokusirajući se na temu glazbe i glazbene kritike. Ima li ikakvih analogija između njenog iskustva spisateljice i glazbene kritičarke – kako onog autorskog, tako i „radničkog“? 

Zašto je tako malo žena u polju domaće glazbene kritike, osobito u mainstream medijima? Pišu li žene umjetničke, odnosno književne tekstove i eseje o glazbi, kao što su to učinili, primjerice, pisci i novinari Ante Perković, Marko Pogačar i Andrija Škare

Postoji li išta specifično u odnosu glazbene kritike prema suvremenim domaćim glazbenicama? Koliko se u tome razlikuju mainstream i nezavisna scena? Ovo su neka od pitanja o kojima će se razgovarati na tribini u utorak u Booksi. 

Književnost, između serija je tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom.


Foto: Dada Žitko
(A.P.)
21. 5. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble