Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Jagode Buić 2015/2016

U ponedjeljak, 16. svibnja 2016., u Oris Kući arhitekture u 20 sati otvara se izložba Jagode Buić naziva Triptih na kvadrat.
Jagoda Buić jedna je od najosebujnijih i neprikosnoveno međunarodno prepoznatih i afirmiranih hrvatskih umjetnica, dobitnica, između ostalih, Grand Prix-a na bijenalu u São Paolu, Herderove nagrade u Beču, nagrade UNESCO-a za zasluge na području suvremenog stvaralaštva, tri puta je izlagala na bijenalu u Veneciji.

Tonko Maroević je napisao u katalogu ove izložbe:

Izložba u Oris Kući arhitekture dobrodošla je prilika da načinimo makar sumarni saldo novijih faza i ciklusa Jagode Buić, da sagledamo najkarakterističnije primjere raznih vidova djela, a posebno je prikladno što se to zbiva u znaku arhitekture, odnosno razmišljanja i djelovanja u prostoru, jer njezin rad odavno podrazumijeva dijalog sa zidovima, podovima i stropovima, podrazumijeva odnos s ljudskim mjerilom i ambijentalnom tradicijom…

A Jagoda Buić ističe:

Umjetnost je kao rijeka ponornica koja ima svoj put. Vjerujem u taj kozmički naboj.

Projekt se nastavlja izložbom u Domu HDLU, galeriji Bačva (Trg žrtava fašizma 16), u kojoj će u utorak, 24. svibnja u 20 sati biti prikazani kolaži od papira i željeza.

Tom će prigodom, u 19 sati, na uglu Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Držislava, biti otkrivena i skulptura U spomen Bernardu Bernardiju.


(Z.D.)
14. 5. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble