Urban Cult
Izložbe
marketing

Nova izložba u Galeriji Contra

U četvrtak 12. svibnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Contra u Frankopanskoj 22 (u dvorištu) otvara se samostalna izložba umjetnika Ulrich Wulff-a. 
Prepoznatljiv lik ili osoba koja može i ne mora stajati ispred umjetnika javlja se u slikama Ulricha Wulff-a koji živi i radi u Berlinu. Pogrbljen čovjek pojavljuje se na njegovim radovima i čini središte istraživačkog procesa. Wulffovo slikarstvo iskazuje ljubav prema boji i apstrakciji, ali to je minimalistička ljubav. 

Geste su suzdržane, tekstura suspregnuta, a potezi kista razmatrani. Incident je izražajan upravo zato što je tako oskudno izražen. Ponavljajući pomak u Wulff-ovom radu između apstrakcije i preslagivanja lika nosi neku sličnost s pojmom nove slike koja je bila u modi u kasnim 70-im i 80-im godinama, ali čija se ostavština proširila i u ovom stoljeću. 

Drugim riječima, ideogrammatic aspekt u nekim od svojih prethodnih radova prerastao je u pictogrammatic domenu u sadašnjim radovima. Wulff ipak nameće strogu gramatiku pictogrammatic rada. Pogrbljeni čovjek s njegovih slika protivi se egzistencijalnoj praznini. Epigramatska kvaliteta ranijih radova ovdje se gradi na kvazi-priči. 

Ulrich Wolff izlagao je u brojnim galerijama i muzejima poput Hammer muzeja i Thomas Soloman galerije u Los Angelesu; EFA European Fine Art u Berlinu; galeriji Bernd Kugler u Innsbrucku... Galerija Contra djeluje u samom središtu Zagrebu od 2014. godine i promovira vrhunska svjetska imena poput umjetnika Gerharda Richtera, Andrea Butzera, Ulricha Wulffa, Cheng Yuzhenga te umjetnica Tian Tian Wang, Ce Jian kao i mnoge druge suvremene međunarodne i domaće autore koji danas imaju značajan utjecaj na međunarodnoj sceni.

(S.Š.Š.)
10. 5. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble