Urban Cult
Književnost
marketing

Jerko Bakotin i "Bratstva, ubojstva, gajđin" u Booksi

U utorak, 3.5. u 19 sati u Booksi će, u sklopu Književnog budoara, na tribini Od korica do korica, gostovati Jerko Bakotin, putopisac i novinar.  
Splićanin nastanjen u Berlinu, u Hrvatskoj već afirmiran i nagrađivan novinar i esejist, Bakotin u svojoj nedavno objavljenoj knjizi Bratstva, ubojstva, gajđin piše o svojim putovanjima u Mongoliju, Saharu i Japan, te na Bliski istok i Kosovo

Riječ  je, kako kaže Dragan Markovina, o zbirci izvrsnih putopisnih reportaža s područja u koja, izuzev Japana, ne zalaze brojni ljudi i o kojima šira javnost malo toga zna Ovom knjigom Bakotin se s jedne strane upisuje u domaću reportažnu i putopisnu tradiciju, dok s druge eksplicitno odbacuje za naše doba karakteristične tlapnje o „profesionalnom" i „istraživačkom" novinarstvu kao strogo stručnoj djelatnosti oslobođenoj od ideologije. 

Voditelj tribine Dinko Kreho s Bakotinom će razgovarati o temama kao što su žanrovski status reportaže i putopisa, (anti)kolonijalni konteksti književnosti i novinarstva, ili pak pitanje političnosti pisanja uopće. Posjetitelji će također moći vidjeti i fotografije nastale na putovanjima opisanima u knjizi. 

(A.P.)
29. 4. 2016
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble