Urban Cult
Glazba
marketing

Zagreb slavi 40 godina Punk –Rocka

U moru lakih nota, lažnih blještavila i raširene apatije, festival koji će proslaviti 40 godina punk rock pokreta zasigurno će kao i što sam taj pokret predstavlja anarhistički odskočiti od svih evenata koji se trenutno događaju u našoj metropoli.
Jedinstven festival koji će nas vratiti u buntovne godine još od kraja 70-tih kada je punk i nastao. "Punk Rock 40" obilježava 40. obljetnicu pojave punka kao glazbe i pokreta i odvijat će se 6. i 7. 5. 2016., u dvorani Fuks (ex.Željezničar) u Zagrebu, gdje će nastupit 10 izvođača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, uključivši i Pankrte kao burevjesnike punka na ovim prostorima. 

Punk kao glazba jednostavnih struktura i aranžmana bržega ritma s kratkim pjesmama i buntovnim tekstovima u svojoj srži od početka je anti-popularan, anti-komercijalan, antisocijalan i sa glavnom riječi „bunt“ od samog svog nastanka bori se protiv mainstream društva i lažno - moralnog i trulog sistema.  Da punk pokret nije mrtav (Punks not dead) dokazati će festival na kojemu će se okupiti bandovi iz cijele regije.

Pankrti (Ljubljana)
Motus (Zagreb)
Six Pack (Smederevska Palanka)
Saša 21 (Pula)
Radio Clash (Zagreb)
Projekt Trnsko (Zagreb)
Eksodus (Zagreb)
G.A.D. (Zagreb)
V Okovih (Maribor)
Narikače (Zagreb)


"Punk je kasnih 70-ih bio izuzetno živahna i živopisna subkultura koja je brzo stala pod svjetla reflektora tada mnogo manje raširenih medija, izvela pravi medijski blitzkrieg, udarivši rock i diskografiju gdje su bili najslabiji.
Američki hardcore punk ranih 80-ih posebno je bio važan zbog te DIY etike, ali i niza fenomenalnih bandova koji su oslobađali prostor za prodor glazbe koja se od početka 90-ih zajednički zove alter-rock.

Osvojeni prostor punio se novim i novim bandovima, od anarho-punk do Oi! Bandova, a od početka 80-ih do danas nastao je niz žanrova u rocku – od gothica do grungea - koji mnogo duguju punku.

Da se koncem 70-ih nije dogodio punk, glazba, mediji, film, moda, glazbena industrija pa i politika u 80-ima, 90-ima, pa čak i 21. stoljeću bila bi daleko od one kakvu poznajemo danas."
A.Dragaš

Punk svoje sljedbenike ima i danas, a ova dvodnevna priča uvesti će nas u pokret koji buntovno maršira već 40 godina.


Ulaznice potražite u sustavu www.entrio.hr


Festivalska: 80kn

Dnevna: 45kn

Na dan koncerta: 60kn

Klub se otvara već od 18h, svirka počinje u 20h!


(Z.D.)
27. 4. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble