Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Maria Grubišića u Galeriji Laval Nugent

U četvrtak 28.4. u 19 h u Galeriji Laval Nugent, Vodnikova 4, u Zagrebu, otvara se izložba Maria Grubišića pod nazivom „24.00 h Art Show“.  
Mario Grubišić je austrijski konceptualni umjetnik hrvatskog porijekla, akademski slikar i fotograf, rođen u Innsbrucku. Sudirao je u beču, Leipzigu, Berlinu i Bratislavi. Trenutačno živi i stvara na potezu Beč – Zagreb. 

Iz njegove biografije možemo izdvojiti važnije izložbe:   
2007. Miami - tijekom Art Basel Miami izložbi u galeriji Emmanuela Perrotina 
2009. New York - u sklopu Deitch Projects Jeffreya Dietcha 
2010. Beč - Künstlerhaus Wien 2013. Brixen/Bressanone – Stadtgalerie Brixen 
2016. Beograd – Kulturforum izložba i prezentacija knjige 24   

Sve zainteresirane osobe su pozvane na druženje i razgovor s autorom (na hrvatskom i engleskom) u subotu 30. 4., od 13 do 14 h u prostoru Galerije Laval Nugent, gdje će biti govora o samoj izložbi, dosadašnjem umjetničkom opusu Maria Grubišića, kao i o projektima u pripremi koji će se do ove jeseni realizirati u Zagrebu.   

Izložba će trajati do 17.5., a moći će se pogledati radnim danom od 14 do 19 h, te subotom od 11 do 15 h.   

„ Svidjelo se to našoj publici i kritici, ili ne, Grubišić je unio prijeko potrebnu živost i promjenu u naš lokalni, ponešto provincijalni likovni svijet, dajući mu duboko utisnut pečat suvremenosti i samo nama nekog stranog umjetničkog strujanja kakvog možemo pronaći tek u Berlinu ili Londonu.“  - iz predgovora izložbe „24.00 h Art Show“  

(N.F.)
26. 4. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble