Urban Cult
Književnost
marketing

Hrepa i Ivo Anić predstavljaju Split '80-ih

Na Dan hrvatske knjige, a uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u petak 22. travnja održava se Noć knjige.
Boris Hrepić, nekadašnji basist Daleke obale, te glasni i na jeziku britki Ivo Anić, predstavit će u Rockmarku od 18 sati svoje nove knjige. "Dragi prijatelji, pozivamo vas na druženje u knjižari Rockmark u sklopu održavanja Noći knjige. Moj prijatelj Hrepa i ja s vama, gostima i prijateljima, obilježit ćemo susret generacija koje su paralelno rasle u Splitu i u Zagrebu" kaže autor "Pobunjenika", Ivo Anić. "Našao sam dobar bend - Glazbeno odrastanje u Splitu 80-ih" i "Pobunjenik" priče su o glazbenoj i društvenoj sceni ponajprije jedne sredine, ali i šire. 

Gostujući dvojac zabavit će nas pričama o muzici, inspiraciji i idolima, a zasigurno će im pobjeći i neki zanimljivi detalj ili doživljaj iz te ere. "Dragi ljubitelji pisane riječi – Ivo Anić i moja malenkost, dvojica trenutno najagilnijih nositelja vječne vatre nostalgičnih 80-ih godina u Splitu žele vam dobrodošlicu u vremenski stroj koji će vas ponovno vratiti u zadnje romantično desetljeće nekog drugog, sada već pomalo davnog i neponovljivog vremena. 

Vidimo se u petak!" poručio je Hrepa autor knjige "Našao sam dobar bend". Natuknut ćemo kako smo pripremili pokoje iznenađenje, a u skladu s prigodom nešto smo snizili i cijene. Naći možete svašta - staro i novo, domaće i strano. Na šarolikim policama nalaze se "Zajedno, ali sam" s izjavama i citatima Arsena Dedića, englesko-hrvatska verzija "Vizija" Jima Morrisona, ponovno dostupna "Dečak iz vode", nagrađivani roman "A Brief History Of Seven Killings" Marlona Jamesa i ne toliko nagrađivani "List Of The Lost" Morrisseya

Tu su još novi memoari Patti Smith "M Train", "Lijek za ljubav" Leonarda Cohena, autobiografija Toma Jonesa, nova knjiga o basistu Iron Maidena Steveu Harrisu, pet izdanja notnih zapisa oživljene serije Zabavne melodije, te biografije i autobiografije Boba Dylana, Brucea Springsteena, Jimija Hendrixa, Milesa Davisa, Toma Waitsa, Franka Sinatre, Johna Lydona, Micka Jaggera, Keitha Richardsa i mnogih drugih. Imamo i ponešto ne striktno glazbenih knjiga, jer glazba je svuda oko nas - tu pokrivamo filmske naslove, pop kulturu i neke od književnih klasika. Ovdje iskaču autobiografija Davida Jasona, prevedeni roman Hugha Lauriea, enciklopedija Movies, zanimljivi pogled u nešto opskurnije u filmovima naziva "Žuti titl", "1984", "Životinjska farma" i djela Charlesa Bukowskog

Posebnu pozornost treba obratiti na nekoliko naslova koji su na nemoralnom popustu samo ovu večer - samo neki od njih su "Soba Ogledala" o Jimi Hendrixu, "Depeche Mode", "Riders On The Storm" o The Doorsima, "Robbie Williams", "Tajne nogometnog huliganizma", "Yeats je mrtav!" i "Divlji u srcu". Svratite na čašicu razgovora, fotku ili autogram, a sebe ili nekog vam dragog počastite knjigom - knjige su uvijek u modi.

(Z.D.)
21. 4. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble