Urban Cult
Kazalište
marketing

Dijelimo ulaznice za premijeru predstave ˝GDJE SAM STALA˝ u kazalištu KNAP

Kazalište KNAP i KUD TRANSFORMATOR iz Lubljane predstavljaju hrvatsku premijeru predstave ˝Gdje sam stala˝ koja će se održati 13. travnja s početkom u 20 sati u kazalištu KNAP, a za koju dijelimo čak 3x2 ulaznice!
Predstava ˝GDJE SAM STALA˝ rezultat je suradnje između redateljice Nine Šorak i dramaturginje Urše Adamič iz Slovenije. Svoju premijeru na kazališnim daskama imala je 4. 12. 2015. u Plesnom centru Ljubljana, a u Hrvatskoj će po prvi put biti prikazana 13.04. 2016. godine u kazalištu KNAP u Zagrebu.   

˝Gdje sam stala˝ obrađuje pomalo neuobičajenu temu u kazališnom svijetu – demenciju, a njen su primarni cilj destigmatizacija i detabuizacija te česte bolesti. Predstavom se također nastoji demenciju i njen razvoj približiti kako oboljelim osobama tako i njihovim bližnjima, radi čega je ostvarena suradnja i sa slovenskom udrugom za pomoć kod demencije Spominčica.   Nina Šorak i Urša Adamič inspiraciju za predstavu pronašle su u vlastitim životima,  odnosno u svojim bakama, na način na koji su se one po prvi puta susrele s demencijom, kako im je bolest dijagnosticirana te njihovim zgodama i trudu da se nauče živjeti s bolesti.   

U svijet bolesne osobe nas uvode Petar i njegova majka Jula, kojoj je dijagnosticirana  Alzheimerova bolest. Glavnu protagonisticu Julu, koju igra Marinka Štern, promatramo u njezinoj borbi s brzo napredujućom bolesti, svjedoci smo njene zarobljenosti u vlastitom umu i mislima te pokušajima da unatoč tome normalno funkcionira u društvu. S druge se strane nalazi njen sin Petar, kojeg je na sceni uprizorio Iztok Jug Drabik. Petar se suočava s činjenicom da čvrsta osoba na koju se mogao osloniti više nikad neće biti ista i da ga ponekad čak neće ni prepoznati. Jula i Petar se zajedno pokušavaju prilagoditi novonastaloj situaciji i utjecaju koji Alzheimer  ima na njihov život, pokušavajući pritom ne izgubiti prisnost i blizak odnos između majke i sina.

Nagradna igra  

Da biste osvojili ulaznice potrebno se javiti na e-mail adresu: info@urbancult.hr sa svojim podatcima (ime i prezime), te je potrebno navesti naziv predstave za koju se javljate. Nakon javljanja potrebno je redovito provjeravati svoj e-mail kako biste vidjeli da li ste osvojili ulaznice, jer ćete upravo na tu e-mail adresu dobiti potvrdu o osvojenim ulaznicama!
 

Ulaznice se podižu pola sata prije predstave na blagajni kazališta KNAP.
Kazalište KNAP, Ivanićgradska 41a
 
(M.U.)
12. 4. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble