Urban Cult
Izložbe
marketing

Samostalna izložba Patricije Purgar

Četvrta samostalna izložba mlade akademske umjetnice Patricije Purgar naziva 'Skriveni format' otvara se u utorak 5. travnja 2016. u 20h u Galeriji Laval Nugent, Vodnikova 4. Izložba ostaje otvorena do 19. travnja 2016
Dosadašnji opus Patricije Purgar prepoznatljiv je po specifičnoj atmosferi prigušenih tonova kojima autorica gradi pejzaž kao jedan od "najsuptilnijih i najtiših tema u slikarstvu, ali i kao svojevrsnog svjedoka načina na koji postojimo i djelujemo kao ljudska vrsta". 

Novi, do sada neizlagani, ciklus koji će publika imati priliku vidjeti na izložbi u Laval Nugentu  predstavlja bitan zaokret u stvaralaštvu Patricije Purgar – umjesto gotove 'klasične' slike koja pruža gotovu vizualnu senzaciju, Patricija Purgar kreće od fragmenta, gradeći priču mikro-slikama, isječcima skrivenog formata.     

O autorici: 
Patricija Purgar rođena je 1990. u Zagrebu. Nakon završetka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna 2008. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je 2013. diplomirala i stekla titulu magistre slikarstva sa velikom pohvalom sveučilišta (magna cum laude). Sudjelovala je na deset skupnih izložbi u Zagrebu, Njemačkoj i Sloveniji, te izlagala na tri samostalne. Od 2013. članica je HDLU-a.  Živi i radi u Zagrebu.     

(Sonja Švec Španjol)

2. 4. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble