Urban Cult
Književnost
marketing

Predstavljanje knjige „Baraka koja je nahranila milijun djece“

Magnus MacFarlane Barrow, Škot kojeg je magazin Time uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu dolazi u Hrvatsku!  U ponedjeljak 14. ožujka u dvorani hotela Dubrovnik predstaviti će svoju knjigu „Baraka koja je nahranila milijun djece“ - priču o razvoju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary's Meals) koja danas u školama hrani 1 101 206 gladne djece.
Iz male barake u Dalmallyu,Magnusje 1992. tražio donacije za ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu. Ono što je trebala biti jednokratna akcija pretvorilo se u godine pomaganja najpotrebnijima. 

Knjiga opisuje put koji je Magnus prošao, stvarajući pokret koji bi jednog dana mogao stati na kraj gladi u svijetu. Predstavljanje počinje u 19:00 sati, a gosti će imati priliku razgovarati s Magnusom te nabaviti potpisan primjerak knjige za preporučenu donaciju.

Ulaz je slobodan, no ako ste u mogućnosti, molimo vas za online prijavu na poveznici
Osim Zagreba, Magnus će posjetiti i Split, gdje će u utorak 15. ožujka svoju knjigu predstaviti u Nadbiskupskomsjemeništu (Split, Zrinsko-frankopanska 19) s početkom u 20:00 sati. 

„Nekima bi se moglo činiti čudnim, možda čak i glupim, zadržati sjedište jedne svjetske
organizacije u naherenoj i otrcanoj baraci, u vrlo udaljenom dijelu Škotske. 


Ali kad sam ovdje, to mi pomaže da se podsjetim kako smo i zašto započeli ovaj posao.“

Što su Marijini obroci? 
Hrvatska udruga Marijini obroci, osnovana u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals” koji ima viziju da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Naša je misija omogućiti ljudima da ponude svoj novac, robu, vještine, vrijeme ili molitvu i da takvim uključivanjem pruže pomoć onima koji trpe zbog ekstremnog siromaštva u najsiromašnijim zajednicama svijeta. 

„Mary's Meals“ trenutno hrani više od milijun i sto tisuća gladne djece na svijetu. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine. 

Duša Marijinih obroka su volonteri, kako na mjestima prikupljanja pomoći, tako i na mjestima dijeljenja obroka. To nam omogućuje da od svake donirane kune barem 93 lipe dođe do krajnjeg cilja – djeteta.  Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – 4 u Malaviju, 3 u Beninu, 2 u Liberiji i 1 u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece. 

Naše vrijednosti su vjera u prirođenu dobrotu ljudi, poštovanje dostojanstva svakog ljudskog bića i obiteljskog života, te odgovorno upravljanje sredstvima koja su nam povjerena. Organizacija je do sada nahranila preko milijun djece, no 57 milijuna i dalje čeka na svoj obrok u školi. Pomozite nam da svi oni koji imaju i više nego što im je potrebno, to podijele s onima koji nemaju ni ono najosnovnije.

(Marija Žužak)
7. 3. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble