Urban Cult
Kazalište
marketing

Neodoljivi Don Giovanni zavodi posljednji puta u sezoni!

Mozartov „Don Giovanni“, multimedijalna operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama glazbene kritike i oduševljenjem publike koje je rezultiralo dvjema nagradama za proteklu sezonu, u ovoj će 2016., Mozartovoj godini, u kojoj obilježavamo 260. godišnjicu rođenja i 225. godišnjicu njegove smrti, zabilježiti još tri izvedbe: 3., 5. i 8. ožujka 2016. s početkom u 19.30 sati.
Operna predstava odnosno „opera i film ujedno“ pod dirigentskim vodstvom glavnog gosta-dirigenta Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma jedna je od najkompleksnijih produkcija koja se uspješno približila  mlađim generacijama, a istodobno oduševila tradicionalnu opernu publiku.   

Sjajne mlade pjevače nove generacije koji čine solističku postavu i u novim će izvedbama predvoditi gost iz Finske, Waltteri Torikka u naslovnoj ulozi, a pridružit će mu se, po prvi put na riječkoj seceni, još jedan finski pjevač: bas Tapani Plathan u ulozi Leporella.  Po prvi put nastupit će i riječka operna solistica Vanja Zelčić kao Donna Anna. I u ostatku ekipe najbolje su snage riječke opere: Kristina Kolar u ulozi je Donne Elvire, Slavko Sekulić kao Commendatore i Marko Fortunato kao Don Ottavio, potom Morana Pleše kao Zerlina te Dario Bercich u ulozi Ottavija. 
 
Podsjetimo, „opera i film ujedno“, osuvremenjena inscenacija „Don Giovannija“ koji nudi jednu glazbenu i čak tri vizualne perspektive uživo, s iznimnim je  uspjehompremijerno izvedena u svibnju 2015. Potom su uslijedile stručne ocjene i napisi poput  „svjetska izvedba koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama“, „sjajna predstava koju vrijedi vidjeti više puta“, „predstava dovedena do tako visokog nivoa da se gleda s užitkom i razumijevanjem“ „ predstava, jedna od onih o kojima će se pričati i koje će se s radošću ponovo gledati“...   

Oni koji su propustili ranije izvedbe ili žele još jednom uživati u hvaljenoj opernoj predstavi, svakako ne bi smjeli propustiti posljednje njene ovosezonske izvedbe. Jer „Don Giovanni“ potom se vraća tek na proljeće 2018. godine.

(Milena Jerneić)
29. 2. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble