Urban Cult
Glazba
marketing

Predstava Gusle moje električne

Premijeru predstave Gusle moje električne možete pogledati 26.02.2016. u 20 sati u Kino Klubu Grič, Jurišićeva 6, Zagreb.
Predstava „Gusle moje električne“ strukturirana je kao jedno snoviđenje kroz koje putujemo letenjem, letenjem koje počinje u utrobi maternice, a nastavlja se susretom s indijanskim poglavicom. Ona je utemeljena na vibraciji, počiva na zvuku i počinje s činom rođenja, a izvire iz spoznaje da kada se nađeš daleko na drugom kontinentu jedini način da objasniš odakle dolaziš jest da pjevaš pjesme koje se pjevaju u tvom kraju. Ovo istraživanje melosa našeg naroda, kroz koje prolazimo kroz određene toponime, jest putovanje na koje nas vodi proslavljeni komičar Željko Vukmirica.   

U današnje se vrijeme brzog života i posvemašnje izloženosti svim medijima nalazimo izgubljeni, otuđeni jedni od drugih. Izražavajući čežnju za ponovnim jedinstvom svog plemena i potrebu za povratkom zaboravljene tradicije Željko Vukmirica istražuje zvukove usađene u tkivo svog naroda. Neki od toponima su glazbeno – govorne vrednote naroda u njegovim karakterističnim točkama: od naratorske forme koju nalazimo u ljerici, preko bećarca kojeg nalazimo u Lićkom Lešću, zatim dinarska ojkalica, na električnim guslama pjevana duhovita pjesma kako je u vrijeme rata nastala nama znana Republika Hrvatska, preko komiških faćenda do suvremenog splitskog tehna.   

Namjera je baviti se tradicionalnom kulturom u njenim najsmješnijim oblicima te spojiti ono duhovito tradicionalno sa duhovitim modernim: obzirom da "volimo ježa budalu", i da je riječ o iskusnom izvođaču monokomedija koji je izrazio organsku potrebu da se bavi tradicionalnim glazbenim oblicima  naroda iz kojeg potječe. Ovo je sve dakako, u krajnjoj konačnici sve, ali ne tradicionalno.     

Premijera: 26.02.2016. u 20 sati Kino Klub Grič, Jurišićeva 6, Zagreb        

IGRA: ŽELJKO VUKMIRICA 
DRAMATURGIJA: MORANA FORETIĆ 
GLAZBENI SURADNIK: VALENT SAMARDŽIJA - NT WAWE, električna šargija i električna gitara 
MAJSTOR RASVIJETE: GEORGES TOUIN 
FOTOGRAFIJA: ANTO MAGZAN 
REŽIJA: BORNA ARMANINI   

(Dalibor Jakus)
18. 2. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble