Urban Cult
Glazba
marketing

Nina Romić sutra u KSET-u

Najperspektivnija mlada kantautorica Nikolina Romić - Nina osvojit će vas svojim toplim i prekrasnim glasom i zvucima akustične gitare u pratnji Damjana Čakmaka na električnoj gitari i Frederica Lanza na klavijaturama i harmonici.
Riječ je o djevojci koja nosi srce na reveru, kako ju je opisao Dragaš navodeći ju kao jednu od vođa hrvatskog glazbenog ustanka. Ona pjeva o svim onim osjećajima koji prate veze i koje smo svi imali, ali ih nismo znali izraziti. Njene pjesme ne osvajaju samo uho, već i srce. Dugo je aktivna u sjenama zagrebačke klupske scene, svoju je publiku polako stvorila kroz Earbugs, Last.fm, MySpace, a onda je taj krug proširila izdavanjem debitantskog albuma "Daljine" pod okriljem Aquarius Recordsa.

Kritičari su album popratili riječima hvale, opisujući ga umjetnički najcjelovitijim i najartikuliranijim debi-ostvarenjem u zadnjih nekoliko godina i naglašavajući autorsku zrelost kojom pjesme odišu. Najčešće nastupa s bendovima koji na sličan, emotivan način doživljavaju glazbu kao Voland Le Mat, Mika Male, Bebe na vole i Olovni ples, a nedavno je bila predgrupa Tindersticksima.

Do sad je surađivala s dubrovačkom grupom Izae i Dunjom Knebl, a čest je gost i počasni član etno-doom grupe [S.o.M.]. Stilom se najviše približila Joan Baez ili Joni Mitchell, a uz svoje pjesme izvodi i obrade hrvatskih tradicionalnih napjeva. Glazba se može okarakterizirati kao melankolična i psihodelična akustika, s primjesama folka, iako ona sama svoj žanr definira puno jednostavnije nazivajući ga nininim.

Za slučaj da je potrebno navesti još pokoji argument da provedete jednu intimnu, nježnu i posebnu večer u KSET-u, možda je najbolje da poslušate Ninine pjesme na:

myspace.com/ninazg
last.fm/music/Hipi
gloria.com.hr/special/nina_romic

Koncert će se održati u ponedjeljak 21. 06., a karte možete kupiti u pretprodaji za 30 kn na šanku KSET-a ili na dan koncerta na ulazu za 35 kn.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble