Urban Cult
Književnost
marketing

Tea Tulić otvara novu sezonu Književnog budoara

U utorak, 2.2. u 19 sati mlada riječka spisateljica Tea Tulić gostovat će na tribini Književnost, između, jednoj od ukupno pet tribina u sklopu Književnog budoara kluba Booksa koji ove godine slavi dvanaesti rođendan.
Svaki utorak navečer u Booksi rezerviran je za neku od tribina iz Književnog budoara kojeg od samog početka karakteriziraju opuštenost i neformalnost i prisan odnos s publikom, no istovremeno se književnosti prilazi kritički i s otklonom. 

S ovakvim se pristupom nastavlja i dalje, a neki od gostiju s kojima će se zagrebačka publika upoznati u ovoj sezoni uključuju kanadskog filozofa i teoretičara kulture i politike Marka Kingwella, hvaljenu spisateljicu Ildiko Lovas, strip autora Alema Ćurina, teoretičarku dječje književnosti Marijanu Hameršak, antropologinju Nevenu Škrbić Alempijević i još brojne druge od kojih će prva Booksi u goste doći već spomenuta Tea Tulić.   

Glavni razlog zbog kojeg je pozvana na tribinu Književnost, između počinje se događati u listopadu 2012. godine kada je Tea Tulić boravila u Beogradu kao prva stipendistica književne rezidencije Krokodil. 

Tijekom tog perioda nastali su tekstovi za Albumče, moćan, uzbudljiv, uznemirujuć i mudar spoken word album izdan na bandcampu 2014. godine. Glazbenu kulisu za ovaj album snimio je strip crtač, pisac i skladatelj Enver Krivac zajedno s kolektivom Japanski premijeri. S gošćom će razgovarati voditeljica tribine Dunja Kučinac, a ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

Foto: Zoran Žmirić
(A.P.)
31. 1. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble