Urban Cult
Glazba
marketing

Najveći glazbeni uspjesi Michaela Jacksona

'Say Say Say' je najuspješnija pjesma Michaela Jacksona na Billboardu.
Službena američka Billboard top lista objavila je podatke o pozicioniranju svih pjesama pokojne glazbene legende i sastavila Top 50 najuspješnijih kroz povijest, a na vrhu se, kao najuspješnija od svih, pojavila njegova druga suradnja s legendom Beatlesa, Paulom McCartneyem.

Jacksonov Top 50 pokriva njegov kompletan katalog i svako pojavljivanja na Billboard Hot 100 top listi, uključujući samostalni rad, suradnje s drugim glazbenicima i pjesme objavljene s grupom Jackson 5. Pjesma 'Say Say Say' na vrhu je ove liste sa šest tjedana provedenih na broju jedan. Jackson i McCartney su na ovoj listi i na desetom mjestu s pjesmom 'The Girl Is Mine', koja je iste 1983. godine, tri tjedna osvajala drugo mjesto 100 top liste.

'Billie Jean' je Jacksonova druga najuspješnija pjesma. Iako je ta pjesma provela jedan tjedan više na broju jedan i dva tjedna duže ostala u Hot 100 od pjesme 'Say Say Say', suradnja s McCarneyem je ipak duže ostala u topu 10 (13/11), topu 20 (16/12) i topu 40 (18/17) što joj na ovoj listi osigurava broj jedan.

Evergreen grupe Jackson 5 'I'll Be There', koji je 1970. godine Hot 100 osvajao pet tjedana, Jacksonov je treći najuspješnijih hit, a slijede ga na četvrtom mjestu 'Beat It' s tri tjedna na broju jedan 1983. godine te 'Rock With You', hit iz 1980. godine, koji je na vrhu Hot 100 top liste proveo čak pet tjedana.

Top 10 najuspješnijih pjesama Michaela Jacksona na Billboard Hot 100 top listi završavaju pjesma 'Dancing Machine' s grupom The Jacksons iz 1974. godine, zatim 'Man in the Mirror' iz 1988. godine, 'I Want You Back' iz 1969. godine i 'ABC' iz 1970. godine s grupom The Jackson 5, te ranije spomenuta 'The Girl Is Mine', prva suradnja s Paulom McCartneyem.

Karijera Michaela Jacksona proteže se na preko 50 godina na Billboard chartu, tijekom kojih je ostvario 13 solo brojeva jedan što je najviše za muškog solo izvođača te dodatna četiri broja jedan s grupom Jackson 5, što ga pozicionira kao jednog od najuspješnijih glazbenika svih vremena.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble