Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba ambijentalnih skulptura Stipana Kujundžića: PRESLOJAVANJE III - POVRATAK

Izložba ambijentalnih skulptura Stipana Kujundžića: PRESLOJAVANJE III – POVRATAK biti će otvorena u u četvrtak, 10. prosinca u 19 sati u Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14.
Projekt PRESLOJAVANJE (koncepcija prof. Maria  Beusana)  temelji se na istraživanju biografskih elemenata mladog akad. kipara Stipana Kujundžića, pripadnika Y generacije s ambicijom sagledavanja kompleksnog procesa formiranja njegove stvaralačke energije, počevši od najranijih poticaja, preko vremena edukacije, pa sve do traganja  za vlastitim umjetničkim spoznajama na relaciji od svevremenog (tradicijsko i klasično) i modernog, te kroz informatičko i suvremeno iskustvo.

Unutar tako postavljenog okvira formirana je trodijelna sadržajna osnova za artikulaciju ambijentalnih kiparskih instalacija.   Izložba u Galeriji ULUPUH završni je dio trodijelnog projekta.

Prvi dio projekta PRESLOJAVANJE I- USISAVANJE i ODLAŽENJE (plave forme) realiziran je 2010. godine u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu, a drugi dio PRESLOJAVANJE II- OTVARANJE (srebrne forme) realiziran je 2013.godine u Galeriji ULUPUH u Zagrebu.   Jedna od ideja projekta je težnja da se kiparske zamisli osnaži zvukovno-glazbenom dimenzijom pripadnog suvremenog senzibiliteta.

Tako je u prvom dijelu projekta kompozicija mladog kompozitora Tibora Szirovicze „CONSUCTIO“ postala integralni dio izložbe, dok se u drugom i trećem dijelu koristi zvukovna kulisa od odabranog zvukovlja prirodnog, animalnog i humanog horizonta u elektroničkoj obradi Augustina Kujundžića.  

Stipan Kujundžić (1982., Imotski) diplomirao je 2006. godine u klasi prof. Matka Mijića. Izlagao je samostalno, sudjelovao je na više skupnih izložbi i na dvjema kiparskim kolonijama. Realizacije u javnom prostoru: 2004. Vrsar "Mornareva žudnja"; 2007. Bol na Braču "Morske igre" ; 2007. Split „Orson Wells“ ; 2015. Imotski „Tin Ujević“ bista. Više o autoru OVDJE  

Izložba će se moći pogledati do 19. prosinca, radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan. 

(Maša Štrbac)
9. 12. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble