Urban Cult
Glazba
marketing

Sofa Surfers iz Austrije ponovno u Zagrebu!

Sofa Surfers, kraljevi bečke elektronske scene, vraćaju se po treći put u Zagreb! Na krilima promocije novog, osmog po redu albuma "Scrambles, Anthems and Odysseys", bend se dolazi predstaviti u novom izdanju - ujedno se vraćajući na zvuk ranijih albuma koji ih je proslavio širom svjetskih koncertnih i plesnih podija.
Već prvi singl "The Fixer" koji je najavljivao album "Scrambles, Anthems And Odysseys", dao je naslutiti da Sofa Surfers okreću novu stranicu u karijeri. Njihov zvuk, na prethodna tri albuma okrenut stvaranju na "živim" instrumentima i u mnogome lišen kompjutora i efekata, ponovo se vratio elektronskoj osnovi. Djelomičan razlog glazbene promjene sigurno leži u odlasku jednog od osnivačaWolfganga Schlögla. Preostali članovi - Wolfgang Frisch, Markus Kienzl iMichael Holzgruber, uz sada već stalnog pjevača Nigerijca Mani Obeya, preokrenuli su zvuk benda, krenuli od nule i napravili jednu od najboljih ploča u karijeri.

Objavljen krajem listopada 2015. za Monoscope Productions/Rough Trade i praćen singlom "Beyonder Girl", album je vratio elektroniku u bend na velika vrata, ne samo kopirajući stare nego postavljajući nove produkcijske standarde. Zvučnu sliku na albumu "Scrambles, Anthems And Odysseys" karakteriziraju kako brojni drone zvuci, tako i sci-fi sintisajzeri, trap i razorni electro/rave ritmovi.   Za Sofa Surfers je sve počelo u jesen 1996. godine.

Ogroman interes publike i međunarodne kritike priskrbio im je prvi singl "Sofa Rockers". Ključnu ulogu u ranoj afirmaciji Sofa Surfersa imali su njihovi poznati sunarodnjaci Kruder & Dorfmeister koji su remix pjesme "Sofa Rockers" uvrstili na svoju poznatu kompilaciju "The K&D Sessions" priskrbivši im tako pažnju klupske scene. Ubrzo su objavili prvi album "Transit" koji je popratila europska turneja tijekom koje su potvrdili svoj status i stekli reputaciju iznimno zanimljivog live benda koji rado koristi audiovizualne medije tijekom svojih nastupa.

Njihov sljedeći album"Cargo" predstavljao je osebujnu interpretaciju duba, industriala i avangarde, a zaradio je izvrsne kritike u međunarodnim medijima. Album "Encounters" iz 2002. godine bio je njihova reakcija protiv trenda neokonzervativizma koji je jačao u njihovoj rodnoj Austriji (Močvara tada dovodi Sofa Surfers po prvi puta u Zagreb gdje nastupaju u punom Pauku promovirajući "Encounters").  

Uslijedio je potom uobičajeni niz novih studijskih i remix albuma, od kojih je svakako najveće iznenađenje bio četvrti album nazvan "Sofa Surfers/Red" koji je ponudio ranije spomenuti zvučni preokret i kada su se gotovo u potpunosti odrekli kompjutora i efekata. Četvrti album za Sofa Surfers bio je novina i po tome što je nakon brojnih gostujućih vokala, album otpjevao samo jedan - Mani Obeya. Mani je nastavio raditi s bendom, a rezultat zajedničkog rada bio je vidljiv na albumima "Blindside" i "Superluminal", koji su prethodili posljednjem albumu. Na pragu 20. godišnjice postojanja, Sofa Surfers dolaze na novom vrhuncu karijere, predstavljaju novi hvaljeni album i zvuk u kojem su uvijek najbolji - plesnu elektronsku glazbu, kojom će svakako zagrijati hladni prosinac u Zagrebu.  

Sav profit ostvaren prodajom ulaznica za ovaj koncert biti će doniran za pomoć izbjeglicama.
 

Ulaznice u pretprodaji (40 KN) od 5.12. potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb Dirty Old Shop, Tratinska 18 Rockmark, Berislavićeva 13
Na dan događanja na blagajni kluba upad je 60 KN.

(Daniel Badanjak)
7. 12. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble