Urban Cult
Izložbe
marketing

Međunarodna izložba ''Umjetnosti je sve moguće'' u galeriji Makek

Otvorenje međunarodne izložbe ''Umjetnosti je sve moguće'' održati će se 9. 12. u 19 sati u galeriji Makek.
Umjetnosti je sve moguće. Istinito iskazivati ili istinu vješto izbjegavati. Umjetnost je posebna, jer opravdava život i njegovo postojanje hvatajući poetsku esenciju života. Ona izvlači ono najbolje od nas, božansko, ali i ono najgore, demonsko. Ona je snažna katarza, čistač naših strahova, tjeskoba, no i djelitelj naše sreće, ushita Duha i približavanje praiskonskom.

Njezina priroda je istovremeno apolonska i dionizijska. Ona je iskreni, nepatvoreni alat duše koje se otkriva u najtankoćutnijim segmentima, svjedočeći o vlastitoj snazi, nepoznavanju granica, o istosti u različitosti, o pluralitetu umjetničkih jezika, stilova, ideja i ideologija. Protežna je u svim dimenzijama, iluzionistički vjerna prirodi ili je potpuno od nje odmaknuta, govori alegorijama, metaforama ili je pak posve jasna, narativna. U njoj susrećemo likove naših fikcija, događaje, zbiljske ili nestvarne, mitske. Ona saobraća s društvom, ostavljajući svoj trag u vremenu i prostoru.

No, ona ne sadrži samo ono vidljivo, već ona čini i jedan nevidljivi svijet, svijet njezine povijesti, učenja o njoj, njezinim institucijama i aparatima njenog plasiranja, načina na koji se predstavlja kao kulturni proizvod i dio turističke ponude vlastite zemlje. Jedan takav, hvale vrijedan dio, umjetničko-likovni je projekt međunarodnog karaktera koji već šesnaest godina okuplja pod hrvatskim nebom, na mjestu koje oplakuje najljepše more, u okružju čudesne arie i raslinja, umjetnike iz cijeloga svijeta. To je Art kolonija Paradiso koja i ove godine predstavlja recentnu likovnu produkciju likovnih umjetnika iz Hrvatske, Njemačke, Poljske, Slovačke,  Rumunjske, Kanade, daleke Australije i Perua.  

Djelujući godišnje uvijek kroz tri saziva, upriličujući po tri izložbe na Rabu i četvrtu u galeriji Makek, u Zagrebu, koju vam predstavljamo ove godine od 9. prosinca, s otvorenjem u 19 sati.

(Sanda Stanaćev Bajzek)

6. 12. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble