Urban Cult
Film
marketing

Projekcije From Theatre to Film

Prosinac je mjesec Dramske sekcije KSET-a! Svake nedjelje ovog prosinca svratite u KSET i, ako već niste, zaljubite se u kazalište i scensku umjetnost.
Za sve ljubitelje kazališta i filmova ove prve lijene nedjelje, 6.12., dođite na filmove bazirane na kazališnim predstavama!
Na programu će biti dva prekrasna primjera ekranizacije kazališnih komada.

19:00h NOISES OFF

21:00h CHICAGO


NOISES OFF  R: Petar Bodganović  1992., 101 min, Komedija  GLavne uloge: Michael Caine, Christopher Reeve, Nicollette Sheridan Temeljen na istoimenoj predstavi iz 1982.godine Michaela Frayna. Film prikazuje koncept predstave u predstavi. Sve započinje kazališnom probom jedne banalne komedije, zatim vidimo kako to izgleda za vrijeme predstave sa stražnje strane (iza kulisa) dok događanja na sceni baš i ne teku kako bi trebalo, pa sve to vidimo iz perspektive publike. Složeni vodviljski mehanizam zabuna i slučajnosti prema očima publike se raspada na svoje sastavne dijelove. U predstavi nam autor prikazuje organizirano ludilo koje vlada na svim probama u kazalištu. Rastom ludila i kaosa na sceni sve više nestaje umjetnost a zamjenjuje je život.  

CHICAGO 
R: Rob Marshall 2002., 113 min, Mjuzikl, komedija, krimi
Glavne uloge: Catherine Zeta Jones, Renee Zellweger, Richard Gere

Temeljen na istoimenom kazališnom mjuziklu iz 1976. Film je nominiran za 13 nagrada Oscar, a osvojio ih je 7, uključujući onu za najbolji film. Velma Kelly je zvijezda kabaretskih predstava koja ubije svoga muža i sestru nakon što ih je zajedno uhvatila u krevetu.Ništa manje bolja od nje je Roxie Hart koja nakon što otkrije da njezin ljubavnik nikada joj nije mislio ni pomoći,ona ga ubije.Preko noći postane medijska senzacija.

Brani ju odvjetnik Billy Flynn koji dosada nikada nije izgubio niti jedan slučaj.Znajući da joj je Velma velika konkurencija,Roxie smišlja trikove kako bi svu medijsku pozornost usmjerila na sebe.Ali Velma želi isto što i ona,postati velika pjevačka zvijezda,no u Chicagu ima mjesta samo za jednu... Ili možda ne? Dođite, ugnijezdite se, nasmijte se pa čak i zapjevajte!

Disclaimer - Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

(Z.D.)
4. 12. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble