Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Modni ormar najavio bogati program desetog jubilarnog izdanja

Danas je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu najavljen početak i bogati program desetog jubilarnog izdanja Modnog ormara. Ova modno –umjetnička manifestacija koja se održava u organizaciji Tekstilno – tehnološkog fakulteta u Zagrebu započet će sutra, 4. studenog u 19 sati otvaranjem jedinstvene izložbe studenata studija modnog dizajna i njihovih gostiju pod imenom Izlog u radu 5 koja će biti postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti.
Tradicionalno modno događanje koje je svojom kvalitetom prepoznatljivo domaćoj i inozemnoj javnosti, ali i u stručnim krugovima, promovira i afirmira hrvatski modni dizajn u okviru dizajnerske struke povezivanjem obrazovnih institucija koje školuju kadrove iz područja dizajna. Jedan od najvažnijih ciljeva Modnog ormara je poticanje mladih dizajnera u osmišljavanju i stvaranju vlastitog prepoznatljivog stvaralačko – kreativnog modnog izričaja.

Stoga je i ove godine središnje događanje Modnog ormara predstavljanje revija radova 10 najboljih studenata na temu Eksperimentalna moda, odabranih na natječaju u organizaciji fakulteta sredinom godine koje je na rasporedu u četvrtak, 5. studenog u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. U četvrtak će tako svoje radove predstaviti Andrea Hess, Gala Marija Vrbančić, Ivana Janjić, Ivana Udiljak, Josipa Ščapec, Luiza Serblin, Marija Lukić i Kristina Videk, Marta Križaj, Monika Merlin i Valineja Vinger.  

“Ormar je do sada postigao ono što nam je oduvijek i bio najvažniji cilj – naši su studenti dobili priliku prezentirati se na svjetskoj modnoj sceni. Matija Čop predstavio se u Parizu, modeli Pavle Aleksić prikazani su u australskom magazinu Vogue, bila dijelom Fashion Weeka u Moskvi, Šangaju, a radila je ček i za svjetski brend Zara. Morana Kranjec bila je dijelom London Fashion Weeka i to je samo dio uspješnih priča Modnog ormara, a naši mladi dizajneri dijelom su i renomiranih domaćih modnih izdanja.“
– izjavila je mentorica Modnog ormara, red.prof.art Nina Režek-Wilson.  

Studenti će svoje radove, uz podršku struke, predstaviti pred eminentnim međunarodnim i novinarskim žirijem sastavljenim od vrhunskih stručnjaka iz područja mode, dizajna i kostimografije kao što su Natalija Žarković, dizajnerica modnog brenda Trussardi, Stephen Higginson, umjetnik i vlasnik galerije u Londonu, Jens Laugesen, kreativni direktor i modni dizajner iz Londona, Diana Sokolić, akademska umjetnica i dizajnerica nakita, Petra Grgičević, urednica mode u tjedniku Story, te brojni drugi. To za studente predstavlja ujedno i prvo radno iskustvo te za mnoge od njih poticaj za daljnju suradnju na domaćoj i internacionalnoj modnoj sceni.  

Prvu će večer obilježiti i revija kostima pod imenom
Veliki muškarci povijesti gdje ćemo između ostalih vidjeti Sulejmana, Napoleona, Cezara, Dioklecijana, Marka Pola, Faraona Ramzesa II u izvedbi studenata druge godine BA studija modnog dizajna i studenata dipolomskog studija kostimografije, nakon koje slijedi proglašenje pobjednika.  

4revija-milane-rogulj-470p.jpg
Revija Milene Rogulj

U petak, 6. studenog na rasporedu je revija diplomiranih studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta, već afirmiranih dizajnera, u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati, a to su revije Martine Herak, Ane Kujundžić, Bibe Šipek, Ane Marie Ricov, Ivice Klarića, Tomislava Jerčića, Xenie Design, Igora Galaša, I-GLE i Renate Svetić.  

“Modni ormar povezuje jako puno stručnjaka koji se rado odazovu našem pozivu da budu dijelom velike backstage pustolovine Modnog ormara. Ove će godine više od 300 ljudi raditi iza kulisa, a svi su oni volonteri i svi prenose svoja umijeća, kreativnost i znanje na ove mlade i talentirane ljude. Ponosni smo što su neki od njih s nama od prvog dana i hvala im svima što nas podržavaju dugi niz godina“ 
– izjavila je Marija Koprtla, voditeljica backstagea Modnog ormara.  

Osim revija i natjecanja, Modni ormar donosi i izložbe modnih fotografija pa će tako u četvrtak 19. studenog biti otvorena izložba Dobranić & Zalukar u Galeriji Ulupuh, a u ponedjeljak 23. studenog izložba pod nazivom Međunarodno vidljivo – osam godina diplomskog studija Kostimografija u Medijateki francuskog instituta.
 

Projekt Modni ormar financira se isključivo sredstvima i suradnjom s partnerima projekta koji ujedno osiguravanju i nagradni fond za pobjednike natječaja, a to su Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galerija ULUPUH i Zagrebački plesni centar, Hrvatska poštanska banka, Artdeco, Šivanol, Hrvatski institut za pokret i ples te Francuski institut u Zagrebu.

(Ivana Čabraja)
3. 11. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble