Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Nova ograda groblja Mirogoj uz Remetsku cestu

Pored glavnog ulaza na gradsko groblje Mirogoj, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s direktoricom podružnice Gradska groblja Ljerkom Ćosić i prof. Marijanom Hržićem, predstavio je projekt izgradnje nove ograde groblja Mirogoj uz Remetsku cestu u vezi s kojim Grad želi čuti mišljenje sugrađana.
Zato je postavljen štand na kojemu će do 3. studenoga, svaki dan od 8:00 do 18:00 sati volonteri biti na raspolaganju sugrađanima koji će se u veliku gradsku anketu moći uključiti ispunjavanjem letka na temu izgradnje ograde.

Riječ je o 760 metara nove ograde koja će razdvajati rubne parcele Mirogoja od Remetske ceste i biti vizualna, ali i zvučna barijera sa svrhom da se na tom rubnom području stvori potrebnu oazu mira. Nakon provedenog urbanističko – arhitektonskog natječaja, projekt potpisuje i realizira Za projekt je Grad angažirao arhitekta prof. Marijana Hržića, autora Krematorija za koji je dobio niz nagrada. Predstavljanju nove ograde prisustvovao je i Davor Mance, suautor Krematorija.

Pozivam sugrađane da i sami sudjeluju u projektu i putem ankete daju svoje primjedbe i sugestije, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši kako će se projekt odvijati u tri faze.
Prva faza je uređenje ograde, te micanje automobila s arkada i premještanje na zemljište prije samog početka arkada gdje ćemo osigurati parkiralište za sva vozila. Druga faza je proširenje Krematorija, a treća, ona dugo očekivana, je nastavak južne arkade, odnosno proširenje na južni dio Mirogoja, objasnio je gradonačelnik.

Osim vizualne i akustične barijere, novom ogradom će se dobiti i nova grobna mjesta, budući da će ona u jednom dijelu imati kolumbarije –zid s mjestima za urne. Na dva mjesta ostavili smo prostor za po 150 urni, pa ona postaje i mjesto memorije, rekao je profesor Hržić. (zagreb.hr)

26. 10. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble