Urban Cult
Književnost
marketing

Promocija knjige Sonje Zubović „Goli carevi“

U ponedjeljak 19. listopada, 2015 godine u 19 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, održat će se promocija nove uspješnice, autorice Sonje Zubović – „Goli carevi“.
Knjigu će predstaviti urednica Diana Kučinić, književnik Miroslav Mićanović i autorica Sonja Zubović. Tekstove iz knjige čitat će dramski umjetnik Robert Kurbaša. Dvadeset i četiri priče Sonje Zubović u ovoj zbirci opisuju dvadeset i četiri životna trenutka, sadržajem i likovima posve različita, a opet jednako gola u spoznaji.

Bez obzira na to je li riječ o ljubavničkom odnosu, prijateljskom ili naprosto odnosu među ljudima, u svakoj se priči na kraju ogoljuju dvije najveće životne istine: ljubav i radost.  Lako i pitko, bez mudrovanja Sonja Zubović u svakoj nas priči suočava s prepoznatljivom životnom situacijom, dopuštajući da svaki goli trenutak postane i dio naše najveće spoznaje – samoga sebe. Osim toga knjiga  Goli carevi je  knjiga priča o  životu čiji je temelj  ljubav i  pripadanje.

Potreba za ljubavlju i pripadanjem i jest naša esencijalna nit  od koje se isplete život, a literatura nam na svoj iznenađujući način uz čudesne priče, koje nisu uspavanke, pomaže da lakše nešto od toga shvatimo. Propitivanja o ljubavi, vezama, brakovima, prostoru osobne slobode, načinu na koji se znamo ili ne znamo voljeti, suočavanje s lažima ili krucijalnim pitanjima izbora ...  

Zapravo, sve su to propitivanja o sreći bez plašta i krune. U ovim pričama  suvremeni kontekst prostora i vremena  te  nezaobilazan humor doista su bliski današnjim ljudima.

O knjizi Goli carevi, autorica Sonja Zubović kaže: 
„Kratka priča mora biti moćna i zato mi je bila izazov. Čitatelji će prosuditi jesam li u tome uspjela, ali sigurna sam da će se uz ovu knjigu i nasmijati, a možda  će im i pomoći  u osobnim situacijama.“
     

Bibliografija Sonja Zubović:  
Sonja Zubović rođena je 1962. u Zagrebu. Diplomirala je 1987. na studiju jugoslavenskih jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje i danas živi i radi. Radni vijek provodi u kulturi u radu sa djecom i mladima. Piše za djecu i odrasle. Članica je Društva hrvatskih književnika.
(Z.D.)

15. 10. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble