Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Device_art 5.015 - najglasnija art minglaona šik robota i sound gadgeta

Device_art 5.015 vraća se u paklenom stilu - dijabolički robotički spektakli, hologrami i zavodljive meduze očekuju vas na Gornjem gradu od 24. rujna do 4. listopada!
Nakon 11 godina i 4 trijenala, SAD-a, Japana, Češke, Slovenije i Austrije, nepreglednog broja analognih i digitalnih gadgeta, bizarnih mašina, simpatičnih robota, high i low-tech napravica, peti Device_art u znaku je emotivnih robota i (milo)zvučnih distorzija. Novo izdanje ovog komparativnog projekta inspirirano je kanadskom novomedijskom scenom prepoznatljivom upravo po zvučnim skulpturama, performansima i interaktivnim instalacijama te atraktivnom dizajnu.

Žice, LED-ice, kablovi i zvrkovi frcat će iz kupola na Platou Gradec i podruma Galerije Klovićevi dvori gdje će se smjestiti međunarodna izložba, performansi i radionice dok će se predavanja odvijati na Akademiji likovnih umjetnosti i Fakultetu elektronike i računarstva. U partnerstvu s kanadskom galerijom Eastern Bloc (Montreal) i Video Pool Media Arts Centrom (Winnipeg) kao i slovenskom Galerijom Kapelica (Ljubljana), na izložbi će biti predstavljeni značajni internacionalni i regionalni umjetnici poput Catherine Bechard (CA) i Sabina Hudona (CA), Louis-Philippea Demersa (CA) i Billa Vorna (CA), Myriam Bleau (CA), Andrewa Milnea (CA), Davida Rokebyja (CA), Erin Gee (CA), Alice Jarry (CA), Saše Spačal (SI), Robertine Šebjanič (SI), Vitra Drinkovića (HR) i mnogih drugih.

Zašto su roboti završili u paklu, kako zvukom istražiti prostor, u kakvoj su simbiozi meduze i mašine i kako su mehaničke konstrukcije postale ekstenzije stvarnosti otkrijte u rujnu na Device_art 5.015 festivalu!
 
Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.
(Jelena Matičić)

13. 9. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble