Urban Cult
Kazalište
marketing

Počinje prodaja pretplate za HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Upis kazališne pretplate za novu sezonu 2015./2016. počinje na blagajni HNK Ivana pl. Zajca (Verdijeva 5a, Rijeka; tel. 051.337.114, blagajna@hnk-zajc.hr) u utorak, 1. rujna 2015, a blagajna će biti otvorena radnim danom od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati.
A osim što se nudi stalno mjesto u gledalištu uz  popuste od 10 do čak 50 te nikad veći broj pretplatničkih ciklusa među kojima ćete izabrati svoj, donosimo 10 razloga zbog kojih ćete teško odoljeti novoj sezoni i pretplatama riječkog HNK:

1.   U novoj sezoni osmišljeno je čak 26 pretplatničkih ciklusa, 12 već tradicionalnih + 7 novih ciklusa, a usto još i 7 ciklusa za mlade. Od novih pretplata izdvajamo Ville Matvejeff dirigira, Budi prvi i The best of...; a tu je i pretplata Piranski zaljev kojom ste pozvani da u Ljubljani pogledate predstave u slavnom Slovenskom mladinskom gledališču.  

2.   Nakon Dunje Vejzović u prvoj, u drugoj sezoni čekaju vas dva posebna gosta sezone: Mira Furlan vraća se nakon 25 godina na scenu nekog HNK i to u predstavi kultnog dramskog teksta Tko se boji Virginije Woolf? Edwarda Albeeja. Leo Mujić koreografira San ivanjske noći prema motivima Shakespeareove romantične komedije, a potom u riječkom kazalištu gostuje Balet zagrebačkog HNK s njegovom hit-predstavom Ana Karenjina.  

3.  
Dosta vam je tog modernizma, avangarde i eksperimenata – pretplatite se na ciklus: Hoću klasično kazalište!  

4.  
Dosta vam je tradicionalnog i arhaičnog kazališta – pretplatite se na ciklus: Neću klasično kazalište! Htjeli ili ne htjeli klasično kazalište – ne propustite (ponovno) pogledati Don Giovannija kakav je moguć samo u Rijeci.  

5.  
Povodom proslave 130. obljetnice otvorenja zgrade riječkog HNK (1885 – 2015), u svakom pretplatničkom ciklusu, vaše kazališe poklanja vam jednu predstavu ili koncert.  

6.  
Veni, vidi, vici - nakon nezaboravnog gala koncerta kojim je u prošloj sezoni napokon debitirala u kazalištu u rodnome gradu, Diana Haller vraća se u Rijeku kao Julije Cezar u Händelovom baroknom opernom remek-djelu. Uz Dianu, kvartet novog opernog spektakla čine: Matvejeff, Frljić i Blažević.  

7.   No, ako vam je već pun kufer Frljića & Blaževića – napokon dođite u HNK barem na SEX, baletnu premijeru novog ravnatelja baleta Balásza Baranyaija.  

8.   Mislili ste da u novom riječkom HNK nema mjesta za komediju i mjuzikl? E pa prevarili ste se: sezonu će otvoriti praizvedba čakavskog mjuzikla Sušak, Sušak, a proljeće donosi premijeru mjuzikla o Sanremu – Dipinto di blu. Mislili ste da u novom riječkom HNK zaziru od religijskih tema. Niste valjda tome povjerovali? U novoj sezoni na repertoaru će se naći Bachov veličanstveni Magnificat i dramatična Muka po Ivanu.  

9.  Kanadski pilot nakon gotovo deset godina ponovo slijeće u riječko kazalište! Lary Zappia režira jednu od najomiljenijih opera svih vremena, Verdijeva Rigoletta.  

10.  Dolazite u riječki HNK, povedite prijatelje, ne bojte se neprijatelja, provjerite zašto je upravo kazalište nezaobilazna tema u vašem gradu – kulturni, društveni i medijski hotspot. Budite dio nove publike riječkog kazališta! 
(Milena Jerneić)

1. 9. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble