Urban Cult
Cool&fun
marketing

Cirkuski umjetnici u radnoj posjeti

U sklopu međunarodnog projekta Cirkobalkana platforma,  dvoje cirkuskih umjetnika iz zagrebačke Cirkorame, Domagoj Šoić  i Jadranka Žinić Mijatović, boraviti će od 8. do 12. srpnja  2015. u Nimes-u, Francuska, na festivalu „Turbul en Chap“, zajedno s kolegama iz partnerskih udruga Cirkusfere iz Beograda i Fabrike radosti iz Banja Luke.
Ovo gostovanje na poziv cirkuske škole Turbul, koja je također partner u Cirkobalkana platformi, druga je faza ovog sedamnaestomjesečnog projekta, koji je započeo u lipnju 2015. u Beogradu i traje do studenog 2016.godine.

Cilj je gostovanja na desetom izdanju „Turbul en Chap“ festivala (http://turbulenchap.over-blog.com/), koji nudi dvotjedni besplatni program cirkuskih predstava, radionica i koncerata u cirkuskim šatorima, sudjelovanjem u aktivnostima proučiti francuski model cirkuske edukacije, produkcije i promocije te prepoznati elemente koji bi se mogli primjeniti u cirkuskoj edukaciji, produkciji, razvoju suvremenog cirkusa uopće –na domaćem terenu.

Cirkobalkana platforma proizašla je iz projekta Cirkobalkana (www.cirkobalkana.org), koji se u Hrvatskoj i Srbiji odvija treću godinu za redom, a osnovni joj je cilj omogućiti prepoznavanje suvremenog cirkusa kao ravnopravnog unutar izvedbenih umjetnosti, kako kod šire publike tako i kod nositelja kulturnih politika, kako bi se poboljšali uvjeti za cirkuske produkcije, edukaciju i umjetnički razvoj. Nakon Francuske,u 2015. godini  slijede susreti i rad partnera krajem kolovoza na Cirkobalkani u Zagrebu, te u studenom u Banja Luci.

(Z.D.)
7. 7. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble