Urban Cult
Cool&fun
marketing

Mala škola brodogradnje

Nova radionica pod nazivom MALA ŠKOLA BRODOGRADNJE održavati će se u Tehničkom muzeju od 6 do 10. lipnja 2015. u vremenu od 10 do 13 sati i 17 do 20 sati.
Nakon brojnih uspješnih radionica u priobalnim mjestima i zemljama Mediterana, radionica se održava u Zagrebu u Tehničkom muzeju. 

Organizatori radionice su Kreativna radionica StolArt i Tehnički muzej. Život na obali bio je nemoguć bez brodova. Gradili su se od drva, pokretali veslima, vjetrom – udruženom snagom čovjeka i prirode - i svaki je brod nastajao pod rukama vrijednih ljudi koji su znali što rade.

Koliko današnja djeca znaju o tome? Jesu li se ikad zapitala zašto brod ne potone, što ga drži na površini i odakle mu takav oblik? Podrazumijevaju li postojanje svakodnevnih predmeta, misle li da je prevelika dostupnost svega normalna i jesmo li im, evolucijskim napretkom, učinili uslugu ili smo ih zakinuli za iskustvo stvaranja?

Kreativna radionica StolArt, omogućuje djeci školskog uzrasta da pod vlastitim rukama osjete kako nastaje brod, daje im priliku da uzmu alatke kakvima su se služili njihovi pradjedovi i uz stručnu se pomoć uvjere kako sami mogu stvoriti nešto opipljivo. Nakon što od prve šperploče do porinuća prođe svega nekoliko dana i nakon što shvate da su zbilja sami sagradili barku, polaznici radionice s ponosom će isploviti na nekoliko metara dugom brodu.

Pozivaju se dečki i cure od 10 do 15 godina da se prijave za radionicu na: 
katarina.ivanisin.kardum@tehnicki-muzej.hr ili 01/4881-626
(broj mjesta ograničen je na 10)

Sudjelovanje na radionici je besplatno!

Može se sudjelovati ili u jutarnjem ili poslijepodnevnom turnusu, u dogovoru s voditeljima radionice)

Program radionice:

1. DAN: Nakon kratkog teorijskog dijela o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i njenoj ulozi kroz povijest, djecu očekuje praktični dio nastave: upoznaju se s dijelovima od kojih je sastavljen brod, kakve će i sami, prema nacrtima, izraditi. 
2. DAN: Dijelove broda koje su izradili prethodnog dana, polaznici škole sklapaju u završnu konstrukciju te pripremaju za bojenje.
3. DAN: Brod se zaštićuje i na njega se nanose završne boje.
4. DAN: Na obojen brod montira se dodatna oprema: jedra, konopci i slično.
5. DAN: Svečano porinuće broda koji su izradili polaznici "Male škole brodogradnje" i prigodna fešta. Ovo je samo osnovna struktura, a bit će i filmova, marende…
Brod će biti porinut na Jarunu, detalji slijede…

(Marijo Zrna)

2. 6. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble