Urban Cult
Izložbe
marketing

Gostovanje američke astronautkinje Marshe Ivins

Zadovoljstvo nam je najaviti ponovni dolazak američke astronautkinje Marshe Ivins u Tehnički muzej u petak, 15. svibnja 2015., gdje će u 19 sati održati popularno predavanje za građanstvo. 
Marsha Ivins jedna je od tek pedesetak žena koje su od 1963. do danas sudjelovale u svemirskim misijama i jedna od petstotinjak astronauta uopće koji su iskusili taj doživljaj.  
Marsha Ivins svoju karijeru u NASA-i započela je 1974. kao inženjer, radeći na razvoju opreme za Space Shuttle. U program obuke za svemirski program NASA-e prijavila se 1984. godine, a nakon petogodišnje obuke i službeno je postala astronaut. Marsha je jedna od četrdesetak američkih astronautkinja koje su sudjelovale u svemirskim misijama.

U razdoblju od 11 godina sudjelovala je na pet letova američkog Space Shuttlea, provevši ukupno preko 1300 sati u svemiru, od čega je njezin najdulji neprekidni boravak u orbiti oko Zemlje trajao 14 dana. Gospođa Ivins je bila i stručni konzultant filma INTERSTELLAR režisera Christophera Nolana, gdje je svoje veliko iskustvo podijelila s glavnim glumcima Matthew McConagheyem i Anne Hathaway.  

Marsha Ivins u Zagreb dolazi na poziv i u organizaciji američke ambasade.  

Predavanje je prilagođeno široj publici i biti će održano na engleskom jeziku. Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu podići na blagajni Muzeja od srijede, 13. svibnja 2015.  

BROJ ULAZNICA JE OGRANIČEN

(Marijo Zrna)
12. 5. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble