Urban Cult
Film
marketing

Zlatna palma za ''Ujaka Bonmee''

Zlatna palma 63. Filmskog festivala u Cannesu dodijeljena je u nedjelju tajlandskom redatelju Apichatpongu Weerasethakulu za film "Ujak Bonmee".
"Ovo je vrlo važan trenutak za Tajland, za tajlandski film", rekao je redatelj pri dodjeli nagrade. Grand prix žirija kojim je predsjedao američki redatelj Tim Burton pripao je Francuzu Xavieru Beauvoisu za film "Ljudi i bogovi".

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je francuska glumica Juliette Binoche (46) za film "Vjerna kopija" iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija. Nakon zahvala glumica je upozorila na slučaj iranskog redatelja Jafara Panahija, koji se nalazi u zatvoru u Tehranu, a trebao je biti jedan od članova festivalskog žirija.

Festivalski žiri je nagradu za najbolju mušku ulogu dodijelio španjolskom glumcu Javieru Bardemu za ulogu u filmu "Biutiful" i Talijanu Eliju Germanu za film "La nostra vita".

"Ova je nagrada priznanje za moj rad, a ona ne bi bila moguća bez ovog iznimnog filma Alejandra Gonzaleza Inarritua", rekao je Bardem. "Biutiful" je prvi Inarrituov film nakon "Babela" iz 2006., za koji je meksički redatelj dobio Zlatni globus za najbolji film.

Cannesku nagradu za najboljeg redatelja je dobio Francuz Mathieu Amalric za film "Na turneji", njegov četvrti dugometražni film koji prati skupinu striptizeta. Nagradu za najbolji scenarij je dobio južnokorejski redatelj Lee Chang-dong za film "Poetry".
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble