Urban Cult
Cool tura
marketing

Oslikavanje zida i radionica za grafitere u KC Peščenica

Tony Curanaj, legenda njujorkške grafiti scene, u srijedu, 26. svibnja održat će predavanje uz prezentaciju svog rada u dvorani Kazališta KNAP Kulturnog centra Peščenica.
Predavanju prethodi oslikavanje zida unutar dvorišta KCP-a, u čemu će Curanaju, poznatijem pod nadimkom SUB, asistirati hrvatski Slaven Kosanović, svima znan kao Lunar.
 
Posljednji termin Lunarove grafiti radionice u Kulturnom centru Peščenica bit će obilježen prisustvom i radom jednog od najpoznatijih američkih grafiti umjetnika. Riječ je o SUB-u, osnivaču cijenjene DF ekipe, koji je, unatoč vlastitoj primarnoj orijentaciji na klasično slikarstvo, tijekom posljednjeg desetljeća izvršio presudan utjecaj na svjetsku grafiti scenu.
 
Uz Lunarovu pomoć, SUB će ove srijede oslikati poveći dvorišni zid KCP-a, nakon čega slijedi predavanje na kojem će objasniti više o svom radu, s naglaskom na grafiti umjetnost. Oslikavanje zida koje započinje u 17 sati, kao i predavanje, s početkom u 20 sati otvoreno je svim ljubiteljima grafita i grafiti tehnika.
 
Djelatnici Kulturnog centra Peščenica iduće će jeseni organizirati i grafiti radionicu koja će se kontinuirano održavati sve do kraja svibnja 2011. te pozivaju sve zainteresirane da se nakon SUB-ovog predavanja predbilježe kod stručne suradnice Anje Planinčić. Svi koji žele postati grafiti umjetnici, kao i usavršiti svoje grafiti umijeće na spomenutoj radionici mogu se i naknadno predbilježiti na 23 03 122 ili anja.planincic@kcpescenica.hr.  
 
 
Ukratko o SUB-u i Lunaru:
 
Tony Curanaj rođen je 1973. u New Yorku gdje je 1995. diplomirao na Vizualnim komunikacijama, a potom 1996. završio i Nacionalnu akademiju za klasičnu umjetnost.
 
Radio je za Disney, Nike, Viacom, Marc Ecko, Flip Skateboards i MTV (Beavis and Butthead), a trenutno predaje na Umjetničkoj akademiji u New Yorku. 
 
Slaven Kosanović

Rođen 1975. u Zagrebu. Od 1992. bavi se iscrtavanjem murala, a od 1994. i grafičkim dizajnom. U zadnjih deset godina sudjelovao je na sedamnaest izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao i na brojnim međunarodnim festivalima gdje je iscrtavao murale. Radio za Daewoo, Nissan, Elektrolux, Replay, Sony… Ilustracijom se bavi dugi niz godina, te je objavljivao u časopisima i knjigama u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble