Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba multimedijalnih radova Dubravka Adamovića

U Galeriji Vladimir Filakovac, Dubrava 51 a, otvara se 24. svibnja u 19 sati izložba multimedijalnih radova Dubravka Adamovića pod nazivom Retrogled.
Sudjelovanje na međunarodnom susretu umjetnika Moja zemlja Štaglinec, poseban je izazov jer osnovna tema zemlje u svojoj višeznačnosti pruža  široke mogućnosti umjetničkog izraza. Zemlja se interpretira kao osnovni prirodni element, simbol plodnosti i rađanja, do isticanja njezinih magičnih i mitskih svojstava. Dubravko Adamović se, sudjelujući na četvrtom međunarodnom susretu umjetnika 2008. godine, odlučio koristiti zemlju ne kao materijalnost, već kao metaforu u ambivalentnoj naraciji. 

Zemlja skriva mnoge slojeve, u njoj su pohranjena vrijedna blaga i povjerljive tajne. Međutim, tajne ne mogu ostati zauvijek skrivene i kao u priči o caru Trajanu, čija je tajna o kozjim ušima izišla na vidjelo kroz zvuk frule pastira, tako je i Adamović u svojoj zvučnoj instalaciji inscenirao otkrivanje tajni suvremene povijesti. Fabula je vezana za ljubavni život Josipa Broza Tita, a brojni podaci koji izviru iz arhiva, sjećanja i iskaza svjedoka govore da je bila složena i da nije do kraja istražena jer i dalje izranjaju novi momenti i zapleti. Dok s jedne strane ovu priču možemo staviti u kontekst interesa žutog tiska i nazvati je trivijalnom, umjetnik ju koristi kao materijal u radu koji strukturira metaforu vlasti. Vlast, sazdana od licemjerja, prikrivanja, manipuliranja i zasjenjivanja javnosti, kroz postupak rudarenja podataka i djelovanje istraživača i medija, ipak otkriva svoje pravo lice. Priča se čuje iz dubine zemlje, izranja na površinu, odjekuje.
 
Galerija je otvorena radnim danom od 10 do 18 sati. Izložba se može razgledati do 10. lipnja 2010. Ulaz je besplatan.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble