Urban Cult
Cool&fun
marketing

U Zadru uručen prvi Teddy the Guardiana Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar

Danas u 11 sati na Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar stigao je prvi hr­vatski pametni medvjedić Teddy the Guardian po imenu Lucas.
Voditeljici odjela dr. Nataši Skitarelić te dr. Robertu Karlu, zamjeniku sanacij­ske upraviteljice, uručio ga je upravitelj CineStara Zadar Ivan Pad­renostro zajedno s nužno potrebnom opremom i potrepštinama koje su nabavljene u sklopu zajedničke humanitarne akcije tvrtki Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija pod nazivom Svi za medu, a u kojoj su sud­jelovali i posjetitelji najvećeg kinoprikazivača u regiji te partneri akcije tvrt­ke Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Technomarket i Eksa grupa.

Primopredaji je prisustvovala i autorica Teddy the Guardiana Ana Burica, a događaj je dodatno uveličalo svečano otkrivanje vesele tape­te s crtanim likovima koja će od sada, uz pametnog medu, učiniti barem malo ljepšim bolesničke dane zadarskim mališanima.  

U akciji SVI ZA MEDU, koja je trajala od 18. prosinca 2014. do 31. si­ječnja 2015., prikupljeno je 141 886 kn i 1927 KM, dok je vrijednost po­klona partnera akcije, tvrtki Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Technomarket i Eksa grupa, preko 100 000 kn. 

Zahvaljujući njoj, 10 hr­vatskih bolnica i dvije bosansko-hercegovačke napokon će dobiti pametne medvjediće TEDDY THE GUARDIAN mladih domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burice te nužno potrebnu opremu: pregledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaživače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje boles­nika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvlačenje.

Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnicama će pokloniti i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova.

Tijekom trajanja akcije od svakog prodanog menija MEDO ZA MEDU odva­jalo se 5 kuna/ 1 KM, a od svake prodane ulaznice za film Medvjedić Pad­dington po 1 kuna/ 25 feninga kako bi TEDDY THE GUARDIAN olakšao i uljepšao bolesničke dane djeci koja se liječe u sljedećim bolnicama:
ZAGREB: Dječja bolnica Srebrnjak

VARAŽDIN: Opća bolnica Varaždin

OSIJEK: Klinički bolnički centar Osijek

SLAVONSKI BROD: Opća bolnica "Josip Benčević" - Odjel za dječje bolesti

VUKOVAR: Opća bolnica Vukovar - Odjel za pedijatriju

RIJEKA: Dječja bolinica Kantrida
ZADAR: Opća bolnica Zadar- Odjel pedijatrije

ŠIBENIK: Opća bolnica Šibenik– Odjel pedijatrije

SPLIT: Klinička bolnica Split, Klinika za dječje bolesti
DUBROVNIK: Opća bolnica Dubrovnik - Odjel pedijatrije

MOSTAR: Sveučilišna klinička bolnica Mostar-Odjel za dječje bolesti

BIHAĆ: Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić.


Nesebičnom podrškom posjetitelja CineStara u 10 hrvatskih i 2 bo­sansko-hercegovačka grada
prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za 12 Teddyja, stoga će višak sredstava biti utrošen sukladno pot­rebama bolnica, a prema napucima koje su organizatori akcije dobili direk­tno od samih zdrastvenih ustanova.

T
eddy the Guardian plišana je igračka s ugrađenim medicinskim senzori­ma kojima je zadatak kroz igru s djetetom pratiti parametre kao što su tje­lesna temperatura, broj otkucaja srca djeteta i zasićenost krvi kisikom te obrađene vrijednosti u realnom vremenu poslati na mobilnu aplikaciju gdje se generirani parametri na specifičan način vizualiziraju i pohranjuju te for­miraju jasnu i razumljivu sliku općeg zdravstvenog stanja djeteta. Na ovaj način djeca ne prolaze stresne preglede te im je uz pametnog medu bora­vak u bolnici ugodniji i zabavniji.

Teddy the Guardian već se koristi u brojnim bolnicama u Velikoj Britaniji i SAD-u, a zahvaljujući akciji SVI ZA MEDU od sada će biti stalni pomoćnik osoblju te neprocjenjiva podrška dje­ci u Hrvatskoj i BiH. (Irena Jelić)
Foto: Antena Zadar

24. 2. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble