Urban Cult
Kazalište
marketing

Jerofejevljeva kultna poema u maestralnoj interpretaciji Ljube Zečevića

Repriza predstave  Moskva - Petuški u produkciji Kazališne družine Bastien bit će izvedena 29. siječnja od 20 sati u Teatru na Trešnjevci. Monodramu je režirao i adaptirao redatelj Jasmin Novljaković. Glazbu je napisao Igor D. Savin.
U ulozi Venje  pojavljuje se Ljubo Zečević. U izuzetno zahtjevnoj 75 minutnoj predstavi   Venja vodi publiku na jedno biografsko metaforičko putovanje puno iznenađenja, zabavnih susreta i veselih razgovora začinjenih čuvenom ruskom votkom. Priča priču o životu, ljubavi, prijateljstvima, nesporazumima, sreći i nesreći, o neuklopivosti u sisteme. 

A Venja, središnji lik monodrame...je bio sanjar. Pijani sanjar. Jedan od onih koji su gulili šljaku po ruskim vukojebinama i pisali beskompromisno bez želje da ikome podilaze. Venjička u ovom romanu – poemi kreće sa Kurskog kolodvora u Moskvi do kolodvora Petuški u posjet svojoj ljubavi. Usput će nabrojati i popiti skoro sve vrste votke, piva i vina. I, na koncu, u Petuške nikad neće stići, baš kao što i cijeli život bezuspješno pokušava vidjeti Kremlj.

Kultna poema Moskva - Petuški, ruskog underground pisca Venedikta Jerofejeva (1938.-1990.), doživjela je u prosincu prošle godine svoju premijeru na kazališnim daskama Teatra na Trešnjevci, a izvodit će se i tijekom cijele 2015. godine, kao dio repertoara Kazališne družine Bastien, uz predstavu 'Nastasja Filipovna' (dvije prestižne nominacije za nagradu Hrvatskog glumišta za 2013. i to za najbolju dramsku predstavu u cjelini i za najbolje odigranu mušku glavnu ulogu u dramskom komadu - Ljubo Zečević kao Rogožin),  a u planu je izvođenje predstava na kazališnim pozornicama u Hrvatskoj te gostovanje  na domaćim i inozemnim festivalima. 

Produkcijska podrška i partner predstave je umjetnička platforma  Organizam IA. Trailer za predstavu: http://vimeo.com/113600717
(I. B.)

27. 1. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble