Urban Cult
Kazalište
marketing

Riječki HNK kultnom predstavom Turbofolk otvara sezonu

I u šestoj godini nakon premijere, kultna predstava Turbofolk ponovo se izvodi na daskama riječkog HNK Ivana pl. Zajca 8, 9. i 10. siječnja 2015. godine, s početkom u 19.30 sati.
Od samog početka, Turbofolk je pokazao potencijal dugovječne uspješnice jer su ga, iako uz kontroverze, i publika i kritika sjajno prihvatili. Ova je predstava obišla brojne domaće i strane kazališne estivale u mnogim važnim teatarskim središtima kao što su Beč, Berlin i Budimpešta, te postala jednom od najnagrađivanjih u povijesti riječkog kazališta. Predstava na šokantan način progovara o fenomenu narodnjačke glazbe i čitavoj subkulturi koju predstavlja.

Riječima samog autora Frljića, „Turbofolk je predstava iz naroda i predstava za narod u hrvatskom narodnom kazalištu. Turbofolk je hrvatsko narodno kazalište 21. stoljeća. Turbofolk prosvjećuje. Turbofolk je istina. Turbofolk je predstava iz života i život sam.“ Predstava Turbofolk je oslobođenje i pobuna, krvno i psovačko obračunavanje s društvenim lažima.

Surova iskrenost ove predstave ne prestaje biti izazovna i u novom izdanju u tekućoj repertoarnoj sezoni HNK Ivana pl. Zajca. U rujnu prošle godine Turbofolk je doživio svoju 80. izvedbu i ponovo izazvao velik interes riječke publike, što su dokazale četiri rasprodane izvedbe u HNK Ivana pl. Zajca. U otvorenu strukturu predstave upisale su se i neke nove aktualnosti i nova značenja.

Glumačku podjelu siječanjskih izvedbi čine Olivera Baljak, Rosanna Bubola, Alen Liverić, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Nika Mišković, Damir Orlić i Tanja Smoje. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio artiđana a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.
(Milena Jerneić)

5. 1. 2015.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble